Szabályozó elektronika, hogyan?
Figyelt kérdés
Akku töltéshez kellene egy szabályzó elektronika, ami nem engedi hogy 7,3-7,5v fölé menjen a töltőfeszültség. Bemeneti feszültség felmehet akár 12v-ra is, meg lehet még magasabbra is egy kicsit.
Az elektronikát meg tudnám építeni, ha tudnám hogy miből és hogy.
A töltőáram megfelelő.
2013. máj. 1. 17:17
1/6 anonim válasza:
Az áramtól függően egy Zener diódás (7.5V-s zener dióda van, tranzisztoros szabályzó, ha a feszültség nem esik 9V alá, akkor 7806 diódákkal, vagy lm317, lm350. Vagy valami low drop outos szabályzó esetleg.
2/6 anonim válasza:
7808 stabilizátor IC, a kimenetén egy akármilyen szilicium dióda. A diódán esik 0,6-0,8 V, másrészt nem enged visszáramot folyni, ha esetleg áramszünet van, vagy bármi baja lesz a stab. IC-nek.
3/6 A kérdező kommentje:
Ami kimaradt, a töltőfeszültség változó. Lemehet akár 4V-ra is. Ilyenkor persze nem gond ha nincs töltés.
2013. máj. 1. 20:30
4/6 anonim válasza:
egyszerűbb töltőt venni.
De vannak kifejezette autó akksi töltő kapcsolások.
7808 max 1,5 A, akksi töltéshez kevés
5/6 anonim válasza:
A 7.3-7.5V töltőfeszültség engem 6V-s ólomakkura enged következtetni. Ha mondjuk az max 8-10Ah-s, akkor 0.8-1A töltőáram elég. Így a kritériumnak megfelel. Az hogy 4 és 12V közt ingadozik a fesz... Kérdező, nem Te vagy a Pannóniás?
6/6 A kérdező kommentje:
De, én vagyok a Pannóniás :)
1Amper fölé elméletileg nem mehet a töltőáram. Tehát elég 1A-ra méretezni.
2013. máj. 2. 13:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!