Lehet-e videokártyát tenni laptopba?
Konkrétabban az a kérdés, hogy olyan laptopba lehet-e videokártyát tenni amiben az alaplapon is van integrált. Pl Toshiba A 3000 alaplapi 128mb x3100 -as osztott videokártya.
Ha igen mindegyikbe lehet utólag tenni vagy alplap függő?
Tudom, hogy volt már hasonló kérdés de én nem kicserélni akarom a videokarit. És a fenti típust már láttam gforce kártyás konfigurációban is.
Az, hogy az alaplapi nem cserélhető, evidens. Ettől még lehetne bele rakni másikat, ilyenkor az alaplapi letiltódik, pont mint egy asztali gépnél is.
Igen, alaplap függő. Kell, hogy ki legyen alakítva neki a hely, különben egyszerűen nem fér el, nincs hova bedugni, stb. Általában a spec. Gamer és a modulárisan felépülő, újabb Notebook családok (pl. MSI E-G series*) esetében van ilyen. Megnéztem a toshiba A300-at itt: [link] és úgy tűnik, az nem ilyen.
*-Itt a paletta olyan, hogy kb. ugyanannak a tudású gépnek van egy alap, egy otthoni szórakoztató (E-Entertainment), és egy játékos (G-Gamer) változata is. És mindegyikben a célközönségnek "megfelelő" videó kártya van. Ami azzal is jár, hogy ezek kicserélhetők. De ez nem általános. Az általános az, hogy NEM cserélhetők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!