Mit jelent a digitális fényképezőgépeknél a dpi érték?
Sziasztok!
Mit jelent a digitális fényképezőgépkeknél a dpi? A 72 dpi,vagy a 300 dpi a jobb érték?
a 300,pixeleket jelent.
láttam már ezt pixelsűrűségnél de igazából ott inkább a ppi-t ismerem viszont nyomtatónál már láttam ezt a dpi-t teljes pixel számnak is szóval már én sem vagyok biztos benne de mindenképpen pixeleket jelent és minél nagyobb az érték annál jobb.
Amíg a monitoron nézegeted a képeidet, a dpi-nek semmi jelentősége nincsen. Dpi, vagyis dot per inch, tehát pont per hüvelyk. Amíg nem nyomtatod papírra a képet, ez a paraméter csak egy halott bejegyzés a kép adatai között :)
Ha nyomtatsz, érdemes fotósoppal átállítani 300-ra, a kép átméretezése nélkül. Így kézben tartható a papírra kerülő cucc centiben/hüvelykben/stb mért mérete, a 300 dpi egy általánosan elfogadott nyomtatási felbontás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!