Milyen fejhallgatót vegyek rock/metal zenéhez?
Alapvetően otthon szeretném használni és egy galaxy s3 ( jó minőségű mp3 néha lossless) hajtaná meg (néha a TV vagy a laptop).
Elsősorban zenehallgatásra kellene. A stílus alapvetően rock/metal. A teljesség igénye nélkül: Nightwish, Rhapsody, AC/DC, Avantasia, Helloween, Iced Earth, Iron Maiden, Tankcsapda stb.
Jó lenne ha 15.000-ből kijönne, de ha indokolt 25-ig is elmehet.
Vezetékest szeretnék. Ha headset is egyben az jó, de nem feltétel.
Circumaural fejhallgatót szeretnék, elég kicsi a fülem.
Alapvetően kiegyensúlyozott hangzást szeretnék, mivel a zenéimben a mélyek (jó kis basszusszóló) és magasak (mikor Rob Halford sikoltozik) is fontosak.
Ajánlották ezeket:
Beyerdinamic DT 235 kb. 16e
Sennheiser HD 449 kb. 25e
Sajnos nem tudom egyiket sem meghallgatni.
Előre is köszi a segítséget.
Köszönöm a választ! A sennheiser hd 449 ugyanabban az árban van, mint az srh440 és úgy tudom azt direkt hordozható lejátszókhoz tervezték. Az Srh440-nel összevetve milyen szerintetek?
Illetve még egy kérdés. Mi helyzet célzottan hard rockra tervezett cuccokkal pl. Motörizer? Ez csak parasztvakítás?
Előre is köszi a válaszokat. Ígérem hamarosan veszek egy fejhallgatót és leszállok rólatok :-)
Sennheiser HD449 elég jó, de abba sem olyan nagyon durva a basszus, kb SRH440-el van egy szinten.
Van benne basszus, jól is szól, csak nem olyan nagyon durva, bár inkább elektronikus zenénél hátrány az.
Egyébként nem tudom mennyit akarsz rá költeni, de 25-30k körül vannak ezek, amiket írsz, ha tudsz külföldről rendelni, akkor Audio-Technica ATH-M50-et nézd meg, 30k-ból simán kijön, és szimplán a legjobb fejhallgató 150 dollár körüli árkategóriában.
Motörizer-t meg inkább hagyjuk is.
Tehát ha van rá pénz/tudsz rendelni külföldről mindenképp Audio Technica, ha kicsit olcsóbban és itthonról is beszerezhető fejhallagtót akarsz akkor pedig Sennheiser HD449 vagy Shure SRH440, hatalmas különbség nem lesz.
Ha 30k körül be tudod szerezni az Audio Technica-t, akkor szerintem nincs min gondolkozni.
De egyik sem fog szarul szólni, csak az M50 az már egy másik kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!