Az LCD és a Plazma között mi a különbség? Pl ha tv
a plazmát meg írd be a googlebe.
szerintem hiába várod itt a leírást,max linket ad mindenki mert egy regény lenne normálisan leírva.
szerintem vagy plazmát vagy led lcdt vegyél.
sima lcdn nem annyira szép a kép és sokat is fogyaszt.
a led tévéknek két elrendezése van.
van ami telibe hátulról kapja a fényt,és van az edge elrendezésű aminél oldalt helyezkednek el a ledek.
tehát lcd a led is csak a háttérvilágítás leddel van megoldva nem fénycsővel.
a kontrasztja jobb a led tévéknek mint a sima lcdknek és az edge technológiás led tv-ék alacsony fogyasztásúak is.
főleg ha A kategóriásat veszel.
plazma tv-k en a kontraszt és a fényerő nagyobb valamint a fekete feketébb,energia szempontjából nem olyan jók mert viszonylag sokat fogyasztanak.
szerintem nézz élőben meg párat és az alapján döntsd el.
egy tesztben mindig elvannak túlozva a dolgok,kis problémák felnagyítva stb.
led és plazma közül válasz szerintem,a sima lcdt ne vedd számításba.
#5 nagyjából jól leírta, plazmánál a fekete fekete, illetve minden más szín is sokkal élethűbb, míg LED-nél kicsit mesterségesebbek a színek (azért annyira nem vészes), betekintési szög sem annyira jó (de oldalról amúgy se néz senki tv-t), viszont plazmához képest vagy 20%-kal kevesebbet fogyaszt (bár havi 500-1000 forintnál nem lehet nagyobb a különbség), a tv is vékonyabb lehet.
Plazmánál még az input lag is kisebb, ami miatt konzolokhoz alkalmasabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!