Zselés akkumlátort hogy kell feltölteni?
Figyelt kérdés
Van egy 12V-os 7Ah zselés akkumlátorom. Nagyjából 7-8 éves vagy kevesebb, de nem tudom semmivel se feltölteni. Ráteszem a kocsi aksi töltőjére, de semmi.
Valahogy meg lehet formázni vagy újra lehet indítani a cuccost?
2013. ápr. 2. 19:53
1/2 anonim válasza:
Biztos hogy zselés? Lehet gondozásmentes ólom akku is. Nem sok remény van a feltámasztásra. Ha ólom akku, és látszódnak a kupakok, töltsd fel deszt vízzel, 7-8 év alatt az ilyen riasztó akkuk is kiszáradnak. Ha feltöltötted próbáld meg tölteni. Aztán vagy magához tér vagy nem. Nekem hosszú hétvége előtt az ups-ben halt meg ugyanilyen kaliberű akku (bár csak 3 éves). már csak 1mp-t bír ki, és az ups is sípolni kezdett. Feltöltöttem, és jó lett, 5 percet bír még, ami mentésre elég. Holnap megyek az új akkuért, 3000ft. Ha jó is lesz, ne számíts nagy teljesítményre. Ideiglenesen talán jó lesz. Mindenképp cserés, max 4000 az új.
2/2 anonim válasza:
Az úgymond "okos" töltők tudják ezeket a kis akksikat tölteni.
De sajnos ezeknek az akksiknak 7-8 év már sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!