Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Zselés akkumlátort hogy kell...

Zselés akkumlátort hogy kell feltölteni?

Figyelt kérdés

Van egy 12V-os 7Ah zselés akkumlátorom. Nagyjából 7-8 éves vagy kevesebb, de nem tudom semmivel se feltölteni. Ráteszem a kocsi aksi töltőjére, de semmi.

Valahogy meg lehet formázni vagy újra lehet indítani a cuccost?

2013. ápr. 2. 19:53
 1/2 anonim ***** válasza:
Biztos hogy zselés? Lehet gondozásmentes ólom akku is. Nem sok remény van a feltámasztásra. Ha ólom akku, és látszódnak a kupakok, töltsd fel deszt vízzel, 7-8 év alatt az ilyen riasztó akkuk is kiszáradnak. Ha feltöltötted próbáld meg tölteni. Aztán vagy magához tér vagy nem. Nekem hosszú hétvége előtt az ups-ben halt meg ugyanilyen kaliberű akku (bár csak 3 éves). már csak 1mp-t bír ki, és az ups is sípolni kezdett. Feltöltöttem, és jó lett, 5 percet bír még, ami mentésre elég. Holnap megyek az új akkuért, 3000ft. Ha jó is lesz, ne számíts nagy teljesítményre. Ideiglenesen talán jó lesz. Mindenképp cserés, max 4000 az új.
2013. ápr. 2. 21:33
 2/2 anonim ***** válasza:

Az úgymond "okos" töltők tudják ezeket a kis akksikat tölteni.

De sajnos ezeknek az akksiknak 7-8 év már sok.

2013. ápr. 3. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!