Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Tördelhető tüskesor aljzatnak...

Tördelhető tüskesor aljzatnak mi a szerepe?

Figyelt kérdés

Egy egyszerűbb áramkört építek/építenék de az alkatrészeket internetről rendeltem. Na igen, de ma derült ki, hogy tüskesor aljzat helyett (ilyen: [link] helyett szimplán tördelhető tüskesort vettem (ilyet: [link]

Azért történt ez a 'félrenézés' mert egy leírás szerint rendeltem, amibe nem tértek ki ugyan arra, hogy aljzat legyen, szimplán annyi szerepelt, hogy 'tördelhető tüskesor'. Így aztán kosárba tettem és végül ezt vettem. Viszont ma, ahogy a képeket néztem kiderült, hogy nem stimmel, mint ahogy már fenn részleteztem.

HA NEM AKARSZ ELŐZMÉNYT OLVASNI ITT A FŐKÉRDÉS: mi a szerepe egy ilyen tüskesornak? Ha kihagyom (mert ahogy elnéztem csak annyi, hogy egy csatlakozó előtt áll úgymond egy toldóként, tehát megoldható hogy konkrétan a csatlakozóra kötöm az ellenállást, stb.) még ugyanúgy működőképes lesz, nem befolyásol a hiánya semmit?

2013. márc. 28. 23:02
 1/5 anonim ***** válasza:

Az első az aljzat. Ebbe lehet bedugni pl. IC lábakat. Azért tördelhető, h a Neked megfelelő mennyiségűt letörhesd és beforraszthasd a NYÁKodba. Gondolj a 6, 8, 14, 16 stb. lábú IC-kre.

A másik pedig a NYÁKba forrasztható lábak. Pl. csinálsz a NYÁKodon egy ilyen lábsort és ezzel összekötsz egy másik NYÁKot, amelyiken az előző foglalat van.

2013. márc. 28. 23:19
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez konkrétan egy csatlakozó. Ki is lehet hagyni, csak akkor kevésbé lesz bontható a dolog.
2013. márc. 28. 23:20
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat mindkettőtöknek. Akkor így kihagyom majd. Érdekes miért írták bele, mert külön IC csatlakozó szintén volt az eszközlistán és persze rendeltem is.
2013. márc. 28. 23:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem csak IC-k és nyákok csatlakozásánál használnak ilyet. Kábelek nyákhoz való csatlakoztatásánál is gyakori, valamint jumperelést is ilyen csatlakozókon oldják meg(pl nézz rá egy alaplapra, tele van ilyenekkel, jumperekhez, USB csatlakozókhoz, ki-bekapcsoló gombok, LED-ek... )
2013. márc. 28. 23:50
 5/5 anonim ***** válasza:
Nagy valószínűséggel ki lehet hagyni. Viszont ha mondjuk a kapcsolást meg tudnád mutatni, akkor biztosa meg lehetne mondani.
2013. márc. 29. 08:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!