Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Nyák készítést mivel tudnám...

Nyák készítést mivel tudnám felváltani/helyettesíteni? Univerzális nyák?

Figyelt kérdés
Egy egyszerűbb áramkört kéne összeraknom, de filléres dolog és csak ilyen alkalmi használathoz kéne (programozni számítógépről egy chipet), na és a kérdésem az, hogy nem akarok most nyákot csináltatni, mert drága, viszont nekem meg nincsenek hozzá eszközeim, így az is drága. Mivel tudom helyettesíteni? Láttam ilyet egy elektronikai boltban, hogy 'Univerzális nyák'. Vagy szintén a nyákos részen, hogy 'Próbapanel'. Kettő közül melyik a jó? Illetve mi a különbség?
2013. márc. 22. 17:39
 1/4 anonim ***** válasza:

Áramkör bonyolultságától függ. Próbapanel jó hozzá. De ha nem túl bonyolult, akkor egyszerűen az alkatrészek lábaira építsd fel a kapcsolást.

[link]

Pl így is meg lehet oldani (Ez egy PIC égető)

2013. márc. 22. 17:51
 2/4 A kérdező kommentje:

Ennél egy picit bonyolultabb, de végülis ez is jó megoldás.

2 ilyet szeretnék készíteni, egyik programozza a másikat, mely egy nand flash memória tartalmat fogja kinyerni, illetve átírni.

Először amivel a PIC-et programozom:

[link]

Ez pedig amivel a bizonyos nand memóriát fogom birizgálni:

[link]

Tehát láthatod, ezek is egy végképp egyszerű áramkörök. Akkor azt mondod a próbapanel jó lesz? Köszönöm egyébként a válaszod! :)

2013. márc. 22. 19:02
 3/4 anonim ***** válasza:

De ahogy látom abban a PIC programozóban i ül egy PIC (kapcsolási rajz jobb lett volna). Nem tudom milyen PIC-et akarsz égetni, de a WLPT mini nagyon jó. Ezzel fel lehet programozni akár a PICKIT"-höz is a PIC-et, de önmagában is egy jó égető. Hátránya hogy párhuzamos port kell hozzá.

[link]

2013. márc. 22. 19:28
 4/4 A kérdező kommentje:

A programozóban azért ül az a PIC mert két különböző időpontba készült kép és először abba az ún. ARM programozóba fel lett programozva, majd bele lett ültetve a már szalagkábeles, USB csatlakozós szerkezetbe a programozás végezte után.

Köszönöm a tippet, mostanra meg van mivel fogom programozni, de mindenképp hasznos amit írtál, mert majd ha legközelebb másra akarom programozni/használni kipróbálom az általad ajánlott programot! :) Köszönöm segítséged!

2013. márc. 28. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!