Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Találtam otthon egy kábelt,...

Találtam otthon egy kábelt, ami nagyon rövid, egyik vége hasonlít az egérnek a dugójához, a másik vége pedig kerek, közepén egy lyukkal. A két vége citromsárga, a kábel közepe fekete. Mi ez?

Figyelt kérdés
A kábel teljes hossza 18 cm. Ha találok hozzá képet, akkor linkelek. Addig is ha valaki rájön, szóljon nekem légyszi!
2013. márc. 21. 19:46
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Bocsi, nem néztem meg, hogy már érkezett -e új válasz. Szóval az ez előtti válaszom arra vonatkozik, hogy leírtad a kábel nevét.
2013. márc. 21. 20:41
 12/16 anonim ***** válasza:

Egy RCA videó bemenetre köthetsz egy svideó forrást.

Mondjuk egy laptopot a tévére.

2013. márc. 21. 20:41
 13/16 A kérdező kommentje:
De szerintem nem tv-hez kell, mert a kábel közepén lyuk van, és nem egy kis mini ,,vékony rudi" szerű valami. Mert a tv-n is lyukak vannak ott, ahol csatlakoztatni lehet fülhallgatót és egyebeket.
2013. márc. 21. 20:43
 14/16 A kérdező kommentje:

Mi az az RCA meg az az svideó?

Bocsi, de én nagyon hülye vagyok! xD

2013. márc. 21. 20:45
 15/16 Chello ***** válasza:

Az RCA kébelt sok helyen használják például erősítőbe is vezetnek vele hangjelet, de bármilyen egyszerű jel átvihető vele. (Egy belül két szálat tartalmazó jelkábel)

Használják a videomagnókban is ahol a videojelet

s-video vezeti át a TV-be vagy más kütyübe.

"Az S-Video rövidítés a Separate Video szavakból származik, bár elterjedt a Super Video feloldása is. Ez utóbbi, együtt a tévesen használt S-VHS csatlakozó kifejezéssel abból ered, hogy ezt a fajta csatlakozást az S-VHS videómagnók vezették be a köztudatba."

Forrás:Vikipédia.

"Az S-Video olyan, videóberendezések közti kapcsolat, mely a világosság- és színjelet nem összekeverve, hanem két, önállóan árnyékolt vezetéken továbbítja, amelyek gyakran egy kábelen belül haladnak, de ez nem feltétel..."

Forrás: vikipédia.

2 darab RCA hangjel követi ezek a stereo bal és jobb oldali hangjai. (Videomagnókon a sárgán kívüli másik 2 csati)

2013. márc. 22. 23:02
 16/16 anonim ***** válasza:
2013. márc. 23. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!