Találtam otthon egy kábelt, ami nagyon rövid, egyik vége hasonlít az egérnek a dugójához, a másik vége pedig kerek, közepén egy lyukkal. A két vége citromsárga, a kábel közepe fekete. Mi ez?
Egy RCA videó bemenetre köthetsz egy svideó forrást.
Mondjuk egy laptopot a tévére.
Mi az az RCA meg az az svideó?
Bocsi, de én nagyon hülye vagyok! xD
Az RCA kébelt sok helyen használják például erősítőbe is vezetnek vele hangjelet, de bármilyen egyszerű jel átvihető vele. (Egy belül két szálat tartalmazó jelkábel)
Használják a videomagnókban is ahol a videojelet
s-video vezeti át a TV-be vagy más kütyübe.
"Az S-Video rövidítés a Separate Video szavakból származik, bár elterjedt a Super Video feloldása is. Ez utóbbi, együtt a tévesen használt S-VHS csatlakozó kifejezéssel abból ered, hogy ezt a fajta csatlakozást az S-VHS videómagnók vezették be a köztudatba."
Forrás:Vikipédia.
"Az S-Video olyan, videóberendezések közti kapcsolat, mely a világosság- és színjelet nem összekeverve, hanem két, önállóan árnyékolt vezetéken továbbítja, amelyek gyakran egy kábelen belül haladnak, de ez nem feltétel..."
Forrás: vikipédia.
2 darab RCA hangjel követi ezek a stereo bal és jobb oldali hangjai. (Videomagnókon a sárgán kívüli másik 2 csati)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!