Fogyaszt-e áramot egy telefon- vagy laptoptöltő, ill egy hosszabító, ha be van dugva a konnektorba, de nem használjuk?
A töltők igen, egy egész keveset fogyasztanak. Ez a gyenge minőség miatt van. Némelyiknél érezni is, hogy kicsit melegszik, pedig nem töltenek semmit, csak a hálózati aljzatban lógnak.
A sima hálózati hosszabító nem fogyaszt semmit.
A töltők mérhető és érezhető fogyasztást produkálnak üresjáratban is.Ez nem silányság kérdése még a legprofibb gyártmány is ilyen hiszen alaptulajdonságuk.2-3 bedugva felejtett töltő amellett hogy havi pár száz forintot is elvihet még az élettartama is csökken tehát soha nem ajánlott bedugva hagyni.
Az elosztók/hosszabítók csak akkor fogyasztanak ha beépített világító-kapcsoló van rajtuk mert ezekben pár wattos izzócska világít, a sima alapkivitelű nem fogyaszt semmit.
Első vagyok.
"Ez nem silányság kérdése még a legprofibb gyártmány is ilyen hiszen alaptulajdonságuk"
Nem is így értettem, talán rosszul fogalmaztam. A silányság miatt számottevő a fogyasztásuk, amúgy ha nem spórolnák ki belőlük az anyagot (pl vasat a trafóból), akkor nem lenne akkora gond ezzel.
"Az elosztók/hosszabítók csak akkor fogyasztanak ha beépített világító-kapcsoló van rajtuk mert ezekben pár wattos izzócska világít"
A többségükbe glimmlámpát raknak, aminek csak elvileg van fogyasztása, a gyakorlatban ez szinte a nullával egyenlő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!