Ez az antenna jó lenne 400-470 mhz-re?
Figyelt kérdés
Igazából egy tv antenna ami két éve vettem, de dvb-t-re van hangolva, elvileg jónak kellene lennie, de azért nem ártana más véleménye számomra.
Kép : [link]
2013. márc. 7. 17:42
2/7 A kérdező kommentje:
Az erősítőpanelt az lecseréljem ? 50 omhos kábellal szerelném nemtudom, hogy emiatt le kell-e cserélni..
2013. márc. 7. 23:00
3/7 anonim válasza:
Ennyire nem értek hozzá. Porbálád ki erősítő nélkül lehet hogy nem is kell, én 4 méteres koax kábel darabbal tudom fogni a mindig tv-t, igaz kb. 15 km-re lakom az adótól.
4/7 anonim válasza:
Ügyelj, hogy az antenna impedanciája ne 75 ohmos legyen. A TV készülékek 75 ohmot használnak, a rádióamatőr készülékek pedig 50 ohmot. Könnyen pórul lehet járni ilyen antennákkal, bár fél watt kimenőnél még nem vészes, de nem érdemes kísérletezni. Ha megvan az antenna típusa, utána lehet nézni, de ha van benne gyári erősítő (ami a vételhez kell), akkor nem feltétlenül jó erre a célra. Ez célszerűbb: [link]
5/7 A kérdező kommentje:
Igen tudom, itthon van 50 ohmos panelom azt már át is szereltem az antennára szóval az ohm-al nemigen lesz baj..
2013. márc. 8. 17:01
6/7 anonim válasza:
500MHz-800MHz-ig megy a földi sugárzású TV. ha PMR-re kell,(vagy amatőr sávra ahova a vizsgád szól) az 446MHz...a TV az mindig 70 Ohm-os. ez az egyik probléma, illetve nem probléma, mert balunnal lehetne illeszteni, a probléma az az, hogy más tartományban sugározna mint amire szánod. ha sokat dolgoztatod előbb utóbb elköszönhetsz a rádiód végfokától. miért? csak azért mert valószínű, hogy ez az antenna ekkora üzemi sáv eltérésnél simán olyan SWR értékkel dolgozik, hogy az elfüstölteti a rádiódat. nem mindegy mennyit tudsz kisugározni, és mennyi verődik vissza a tápkábelen egyenesen a rádiódba. és ez egy panelátszereléssel nem fog megoldódni, az antennát hangolni kell.
7/7 anonim válasza:
Nem jó. Vételhez még csak-csak, sugárzáshoz semmiképpen sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!