Melyik az a minimális fordulatszám amin egy deisel kocsi generátor már kellő feszültséget ad le?
Előző:
-Naftát nem fejleszt a generátor, még a szleng is csak a folyékony energiahordozókat nevezi "naftának". Az a szakkifejezés amire te gondoltál, valószínűleg a "delej" volt.
-Benzin üzemű motoroknál minimum a 750-800 körüli alapjárat. Kimentem, lemértem: a generátor szíjtárcsa átmérője kb 6 cm, a főtengely szíjtárcsa 15 cm. Egy teljesen üzemmeleg alapjáratot feltételezve, ami 750, a generátor 1875-t fordul percenként. Tölteni tölt, épp elbírja a motorelektronikát, ac-pumpát. De ha rajta van a tompított, meg éegy-kát apróság (szellőzőventilátor), akkor már csak 13,6 körül van a feszültség.
Kérdezőnek: felejtsd el, 500-as fordulatszámon a generátornak csak jelképes teljesítménye lesz, érdemi teljesítményleadása nem.
Ha jó értem akkor te egy "vízimalom" szerű áramtermelést akarsz csinálni?
Elsőre a legfontosabb nem az lenne hogy te hány 100w-t vagy KW-t szeretnél kiszedni, hanem az hogy a felhasználandó víz energiája mekkora. Mert az be fog mindent korlátozni. Hiába csinálsz meg mindent tökéleten a mechanika és az elektronika környékén akár KW nagyságrendben is, ha a vízienergiád folyamatosan csak 10w-t tud nyújtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!