Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Bekapcsol, de nem indul?

Bekapcsol, de nem indul?

Figyelt kérdés

Délután szétszedtem az asztali számítógépünket, 2 okból. Régi és még egyszer sem volt takarítva így már hangos volt. A másik pedig az, hogy szerettem volna megnézni a RAM-ot, mert édesanyám panaszkodott arra, hogy lassú a gép pedig alig van rajta valami. Én ezt az asztali gépet már 4 éve nem használom, és 2007 környékén lett véve. Na de hogy a lényegre térjek, kitakarítottam majd összeraktam, de egyáltalán nem szeretne indulni (a saját laptopomat már háromszor szétszedtem takarítás céljából, tehát azt sem lehet mondani, hogy vak módon beleszaladtam a dolgokba).

A processzor lábak nem görbültek meg, szépen visszatettem miután elsőre a hűtőbordával együtt kijött (ugye leszedtem róla, letakarítottam a rászáradt pasztát és először a processzort majd a bodrát és ventillátort tettem vissza). Minden a helyén van, egy kábel sincs kihúzva, minden illeszkedik. Mégis bekapcsolás után annyit tapasztalok, hogy a ventillátorok elindulnak, de se kép se hang. Esetleg ki tudnátok segíteni, hogy mi lehet a gond?

2013. jan. 26. 18:43
 1/4 anonim ***** válasza:

pár tipp:

-vedd ki a ramot, és úgy indíts rá, ha sípol akkor a proci működik

- alaplapi elemet vedd ki, áramtalanítsd, nyomd meg a bekapcsológombot, várj pár másodpercet, elemet rakd vissza és kapcsold be

-videókártya esetén ellenőrizd helyén van-e

ha ezeknek van valami eredménye viszont nem 100%-os írj pm-et

(lehet h csak nem írtad le de lemaradt a proci pasztázása)

2013. jan. 26. 19:30
 2/4 Vortrex ***** válasza:
Az alaplapra megy egy egy keskeny 2x2-es csatlakozó, amit több helyre is belehet kötni, szerintem rosszba raktad vissza
2013. jan. 26. 19:32
 3/4 Vortrex ***** válasza:

Csak simán egy*

-bocs

2013. jan. 26. 19:32
 4/4 pet021 válasza:
Nekem is bekapcsol de nem indul(t)minden reggel kész ceremónia az indítása. Mivel mi régi házban lakunk így a nyílászárók rosszak a pára viszont hamar kicsapódik ,így jött az ötlet ,hogy indítás előtt hajszárítóval kb 45 fokra felmelegítem a gép egész belsejét kb 1-2 perc és azóta indul a gép. Jobban átgondolva ez csak ősztől tavaszig tartó időszakban volt megfigyelhető. nagyon sokat szenvedtem vele mert volt ,hogy beindult de a hálókártyát nem ismerte fel,és ez végett is mindig szétszedtem de mivel a gépem ennyi takarítás meg szarakodás után elérte a STERIL állapotot, csak a pára maradt ellenfélnek.Az új technikával minden reggel eltudom indítani . Ha neked valami más volt a baj légyszi írd meg köszi .
2013. jan. 30. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!