Bekapcsol, de nem indul?
Délután szétszedtem az asztali számítógépünket, 2 okból. Régi és még egyszer sem volt takarítva így már hangos volt. A másik pedig az, hogy szerettem volna megnézni a RAM-ot, mert édesanyám panaszkodott arra, hogy lassú a gép pedig alig van rajta valami. Én ezt az asztali gépet már 4 éve nem használom, és 2007 környékén lett véve. Na de hogy a lényegre térjek, kitakarítottam majd összeraktam, de egyáltalán nem szeretne indulni (a saját laptopomat már háromszor szétszedtem takarítás céljából, tehát azt sem lehet mondani, hogy vak módon beleszaladtam a dolgokba).
A processzor lábak nem görbültek meg, szépen visszatettem miután elsőre a hűtőbordával együtt kijött (ugye leszedtem róla, letakarítottam a rászáradt pasztát és először a processzort majd a bodrát és ventillátort tettem vissza). Minden a helyén van, egy kábel sincs kihúzva, minden illeszkedik. Mégis bekapcsolás után annyit tapasztalok, hogy a ventillátorok elindulnak, de se kép se hang. Esetleg ki tudnátok segíteni, hogy mi lehet a gond?
pár tipp:
-vedd ki a ramot, és úgy indíts rá, ha sípol akkor a proci működik
- alaplapi elemet vedd ki, áramtalanítsd, nyomd meg a bekapcsológombot, várj pár másodpercet, elemet rakd vissza és kapcsold be
-videókártya esetén ellenőrizd helyén van-e
ha ezeknek van valami eredménye viszont nem 100%-os írj pm-et
(lehet h csak nem írtad le de lemaradt a proci pasztázása)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!