Digitális zongora hangfelvétele?
Figyelt kérdés
Van 1 digitális zongorám és hogyan lehet felvenni róla amit játszok hogy jó minőségű legyen? Géphez kell kötni vagy hogy lehet?2013. jan. 26. 18:10
1/1 anonim válasza:
ez függ a digitális zongora kimeneteleinek minőségétől. legtöbbször van rajtuk stereo out, ha digitális néha s/pdif-el, , mindegy is igazából, alényeg, hogy legyen egy jó minőségű hangkártyád, (én a külsőket preferálom, de ízlése válogatja, ebből az egyszerű stereo/kétsávaos alsókategória olyan 10 rúgónál kezdődik). legyen valamilyen felvevőprogramod, ha zenét szeretnél szerkeszteni később vele, meg különböző felvételeket összevágni, akk cubase, reason (ezzel szoktak sokat szintetizálni/samplerezgetni is...), studio one, audacity, millió más, nekem a studio one jött be. Fogod a hangszer kimenetét, ha kis jack akk egy rca-jack kábel jack végét dugod be, a piros-fekete végeket meg a hangkártyába (amit persze driverestül felraktál a gépre, és beállítottad a programocskádba, hogy lássa), ha rca akkor nyilván rca-rca, nincs kérdés, ha alacsonykategóriás a hangszered, valamilyen előerősítő nyilván nem árthat (szintén tíz rugótól fölfele). ja, digitális zongorák gyakran midisek, akkor nyilván midikontroller kell neked, na ez kb ugyanaz a kategóriá mint a hangkártya, csak midijellel, ki-meg-bemenettel operálnak, hasznos lehet, mert így használhatod a billentyűzet a program irányítására, direkt felvételre, és kb akármilyen hangot kapcsolhatsz a billentyűzetre. Ha s/pdif, akk s/pdifes kártya kell hozzá, az egy valamivel drágább játék lehet... De mivel nem tudom, hogy egész pontosan milyenhangszerről beszélünk, konkrét nem tudok lenni... ha nincs kimenet akk a sztori miksis, bár azt furcsállnám xd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!