Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról hogy...

Mi a véleményetek arról hogy mától nem lehet hagyományos 100W-os izzókat kapni a boltokban?

Figyelt kérdés
Én ezzel nagyon nem értek egyet,nem vagyok megelégedve a kompakt izzókkal semmilyen tekintetben:(
2009. szept. 1. 11:37
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Kíváncsi vagyok, arra ha majd beszüntetik a kisebb teljesítményű hagyományos égők árusítását is mit tesznek majd a drága előkelő csillárokba, nem beszélve a reosztátokról (fali fénytompító kütyü). Meg aztán a kompakt égők nagy része be sem fér sok hagyományos lámpába. Akkor legyenek az új égők kisebbek és az áruk legyen 100,- Ft!
2009. szept. 1. 11:46
 2/4 anonim ***** válasza:

Igazából tényleg fölösleges, akinek nagyobb teljesítmény, fényerő kell, annak más alternatívák jobbak lehetnek, pl a kompakt fénycső, de ha az neked nem tetszik, akkor van halogén, led, nomrál fénycső stb. Mondjuk a kisebb teljesítménynél már érdekesebb a dolog, ott pl nem mindíg fölösleges a hősugárzás, pl én azzal fűtöm a terráriumot.

Az előző hozzászóló amúgy nemtom miről beszélt, a foglalatok szabvány alapján készülnek, nemcsak egy adott izzó megy beléjük, ésa forma sem szentírás, csak nem a tescoban, hanem rendes szakboltban kell keresni a dolgokat.

2009. szept. 1. 12:10
 3/4 anonim ***** válasza:

A foglalatok szabványosak, a gond nem is itt van, hanem amikor a csillár kiképzése olyan, hogy az elektronikát tartalmazó test nem fér el. És nem kínai gagyiról beszélek most, hanem GE gyártmányról.

Amúgy ha összehasonlítod, hogy egy kompakt fénycső ötödét fogyasztja és legalább két-háromszoros az élettartama, akkor hosszútávon sokkal jobban megéri, mint a hagyományos, most kivonni szándékozott izzók. Annyi, hogy nem az ajánlottat, hanem egy teljesítménnyel nagyobbat. És akkor kb hasonló lesz a fény.

Most a legújabb ugye a LED-es megoldás, de LED-del még közel sem lehet ugyanolyan megvilágítást elérni mint a régi izzóval. Viszont energiatakarékos...

Vannak kísérletek a "kompakt" halogén izzók megvalósítására, de ezek nem tűnnek kivitelezhetőnek. Viszont ennek a fénye lenne a legközelebb a hagyományos izzóéhoz.

2009. szept. 1. 12:25
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Engem aggaszt a dolog.

Mivel fogom fűteni a keltetőmet?

Meg a csibeneveléshez is ideális.

az infra izzó több ezer forintba kerül és túl erős...

2009. szept. 24. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!