Nikon D3200 és Canon 1100D! Melyik a jobb? Miért? Tapasztalatok?
Én is a kettő között dilemmáztam...
Én Nikon d3100 vettem.
Kezdésnek amugy azt mondják mindegy melyikkel kezdesz. Cannonban van magyar nyelv mondjuk...De fogd meg és amelyiket jobban magadának érzed azt vedd.
Alap 55-18 obi jó, de gyorsan rájössz hogy milyen kell, mit szeretnél fotózni pl.. Pl nekem most 10-20mm ami 190 e ft. Szóval spórólás van.. Portréra sztem teljesen jó, bár ott a háttér meg világítás meg terem ami inkább jól jön még.
Szia!
Én a Nikon D3200-at választanám. Abban is van már magyar menü úgy tudom.
Meg lehet hozzá külső mikrofont csatlakoztatni!! (Persze ez azoknak érdekes, akik komolyabban szeretnének videózni is)
Egyébként gyönyörű videókat csinál... érdemes azt is megnézni szerintem.
Én a kit obit nem használnám portrézáshoz. Max. csak 55mm-es állásban... (mivel nem full frame-es, így a 37mm-es állásban lesz igazából 55mm. A Nikon képkivágásszorzója 1,5; tehát a kit obi a valóságban: 27-82,5mm. )
Az, hogy sokkal jobb képeket tudsz-e majd vele készíteni, az csak rajtad múlik. (Meg szerintem azon is, hogy automata vagy manuális módban használod-e a gépet.)
Csak olyan objektívekkel lesz autofókusz, amelyekben beépített fókuszmotor van!
Szerintem a D3200-nek egyetlen "hátránya", hogy kicsi a váz.
Üdv,
B
Nem tudom pontosan, szerintem a kit obi autófókuszos.
B
A Nikon obik, amiket adnak kitben, azok mind AF-S-esek, ne aggódj.
Ma már az 1100 és a 3200 nem egy kategória idézőjelben. Az 1100 ellenfele a régebii D3000 lenne. Az 1100-re épphogy csak rámerték írni, hogy DSLR. Gyenge a képminősége, kicsi a tudása, olcsó a kidolgozása.
A legjobban jársz értékben, ha veszel a Nikon D3100-et 18-105-ös obival! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!