Hogyan érhetem el Master Protect MSP-500S elosztónál, hogy a kék és a sötét szürke aljazatokon kívül a 6 Slave aljzatban is legyen áram?
A szerkezetet be kell dugni a konnektorba, a felületén 8 földelt dugaljzat van - mintegy elosztó-ként kialakítva.
A sötétszürkébe kell bedugni azt a fogyasztót ([i]jelen esetben a számítógépet[/i]), ami vezérli a többit.
A kék szinű az csak egy sima átmenős dugalj, vagyis arra nem hat a szerkezet, azaz ott simán kijön a bemkenő 220V. [i](ebbe van beledugva nálam az állandóan üzemelő router)[/i]
Ám a többi 6 csatlakozóaljzat csak akkor kap feszültséget, ha a szürke dugalj viszonylatában áram-átfolyást (tehát valami terhelést) érzékel.
Ennek mértékét a fekete gombbal - mintegy átfolyó-áram érzékelés - lehet beállítani.
A zöld és piros LED-ről nem sokat tudni, mert ez az egész nálam egy asztal mögött van, így én sosem látom. Feltehetően az egyik magát a bekapcsoltságot jelzi, a másik meg az esetleges túlterhelést.
Hülye megoldás, hogy az elektronikát védő biztosíték belül van, és gyártóilag úgy lett kialakítva, hogy ne lehessen széjjelszedni.
A neten található hivatkozások rá: [link]
A vezérlő áramkör átfolyó áramát.
Annak erőssége vezérli magát a cuccost és idejében kapcsolja be (avagy ki) a többi konnektor-aljzatot.
Nálam többnyire a számítógép a vezérlő. (szürke aljzat)
Ha a számítót bekapcsolom, a szerkezet nekem bekapcsolja hozzá a hangerősítőt, a monitort, a kis asztali lámpát, a nyomtatót, a külső winchesterem tápegységét, stb.
De lehet a vezérlő pl. egy TV is.
Akkor az kapcsolja be a videómagnót, a DVD lejátszót, házimozis a külső hangfalakat az erősítőjével együtt - meg ami még esetleg kellhet egy TV-zéshez.
No meg - ami a csatlakozókba még befér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!