Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha így töltöm az akksikat,...

Ha így töltöm az akksikat, minden töltéshez szét kell őket szednem egyesével vagy maradhatnak sorba kötve?

Figyelt kérdés

Egy 7,2 V-os telep, azaz 6 db-os, és azt nem tudom, hogy nyugodtan forrasszam-e össze őket, és utána is betehetem így a töltőbe egymás mellé őket vagy a töltő akkor nem fogja tudni kezelni egyesével az akksikat?

[link]

2013. jan. 9. 19:14
 1/9 anonim ***** válasza:
Okés, hogy csak 7,2 V és nem is túl amper, de azért ha ilyenekkel játszol nem árt tisztába lenni pár alapszabállyal.
2013. jan. 9. 19:22
 2/9 A kérdező kommentje:

jó rendben, de most ez lenne a válasz ? :(

szal szét kell szednem, és így inkább szétszedhetősre csináljam vagy nyugodtan összeforraszthatom őket?

2013. jan. 9. 20:01
 3/9 anonim ***** válasza:

Szerintem gyakorlatilag rövidzárat csinálsz .

Egyáltalán mi ez lítium ion ,mert valami spéci cucc lehet hogy jelzi a töltöttségi szintet.

Ha összekötöd sorba akkor szerintem nem csinálsz mást mint egy csatorna kivételével a többit a földre kötöd ,azaz olyan lesz mintha a többi helyre egy vasrudat tettél volna, így el sem indul a töltés ha okos a töltő.

2013. jan. 9. 20:25
 4/9 anonim ***** válasza:
Pontosabban csak a két szélső nem lesz rövidre zárva így azokat tudja csak tölteni .
2013. jan. 9. 20:27
 5/9 A kérdező kommentje:

nemnem, NiMH mind!

mondjuk tényleg, rövidzár lenne ebből, ahogy jobban átgondolom, fene enné meg, na akkor viszont egyesével összetűzősaruzom őket, aztán töltéshez meg szétkapom a telepet

2013. jan. 9. 20:28
 6/9 anonim ***** válasza:
Egyben nem töltheted így semmiképpen(ezzel a töltővel), szét kell forrasztani hozzá. Vagy veszel 7,2V-os telephez való töltőt : [link]
2013. jan. 10. 09:25
 7/9 A kérdező kommentje:

huu nagyon köszi,ez hatalmas !!!!

csak mondjuk annyi kérdésem azért lenne, hogy egy 4000-es, esetleg 8000-es akkupakknak nem sok a 2A-es töltőáram?

Mert 7,2 V-os töltőm van egyébként, de az csak 250 mA-rel tölt, hát az meg kevés sztem nagyon. Vagy elég? Mert akkor meg is lenne oldva a kérdés, ha ez kiszámítva pl. 16 x 1,4 = kb 20-22 óra töltést jelent, na csak kérdés, hogy egy ilyen nagy mA-ű telepet is megmozdít-e ez a pici áram.

2013. jan. 10. 14:21
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem is van 250mA es töltőm, de nem használom , mert egy nap mire feltölti... Ez a 2A-es meg a 2000mAh akkumat 1óra alatt feltölti, 3800mAh meg kb másfél óra alatt. 3Éve használom így, semmi bajuk nincs, tehát bírja. Amúgy gyári RC modellhez való akkupack és a töltő is gyárilag erre van.
2013. jan. 10. 14:37
 9/9 A kérdező kommentje:

értem köszi, persze, csak mivel pont van egy ilyenem, ha csak az a gond, hogy egész éjjel tölti, akkor amiatt nem vennék másikat, hogy gyorsabb legyen, mert olyanhoz kell, ami nagyon ritkán merül le, nem sokat használom, és felőlem aztán 2 napig is tölthet, mert nem érdekes ...

de egyébként van minőségbeli különbség a töltések között ha lassan vagy gyorsan töltöm?

2013. jan. 10. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!