Mit takar az ellenállás a fülhallgatóknál? (többi lent)
Venni akarok egy FÜLhallgatót és olvasgattam a neten és van ez ez ellenállás dolog nem értek az elektronikához és meg szeretném tudni hogy ez mit takar. Meg hogy mikor jó és mikor nem. Valahol azt is írták hogy a telefonhoz is köze van. Kérlek segítsetek!
Előre is köszönöm
Meg kellene tudnod a telefonod leírásából, hogy hány Ohm ellenállású hallgató számára a legjobb és lehetőleg olyat vegyél.
Általában 8-80 Ohm közöttiek legjellemzőbb a 32 Ohmos. Ha Mondjuk 32 Ohmos a telefonod kimenete akkor neki a 32 Ohmos az optimális fülhallgató ellenállás.
Ha nagyobb ellenállásút veszel akkor semmi "baj" nem történik csak halkabban fog szólni.
Ha a szükségesnél kisebbet ellenállásút veszel akkor nagy hangerőnél torzíthat, rossz esetben tönkre teheti a telefon kimenetét.
Azért 8Ohm biztos ,hogy nem (az általában otthoni dolgoknál van... sztereó erősítő...) Inkább az a 32Ohm már megfelelő!
Nekem konkrétan 45Ohm a telefonnál az ellenállásom!
Szóval nem is mindegyik fülhallgató jó hozzá (én a gyárit használom hozzá ezért is)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!