Milyen cb rádio ez? Midland, alan
ez eg ynagyon hosszú téma, d ema már lehet nagyon olcsón is kapni pl. az említett típusú CB rádiókat mióta leszabályozták, hog ycsak 4 W és FM lehet, aztán a nagyobb tudásúak ma is drágábbak persze.
de attól függ mire kell, én nagyon nem ajánlanám neked, mi rádiózunk sokat, de egy megváltás volt a CB-ról URH-ra áttérni, akár 0,5 W-tal is 10-szer messzebb beszélünk (és persze kisebb antennával) mint a teljesen használhatatlan CB-vel. Nem tudom milyet akarsz, de ha a mostani szabályoknak megfelelő típust, akkor azt felejtsd el, mert a legjobb körülmények között is 4-5 km után meghal, használhatatlan. Ha pedig a ma már illegális SSB-s típusokat, akkor persze az lehet akár 200 km is, csak hát nem szabályos, na meg sokkal maceráésabb, kezdve az antenna hatalmas méretétől a zajosságáig ... és ma már méregetik ezeket, kemény büntetéseket adnak ha megtalálják kocsiban vagy valahol. Ahogy mondtam, a szabályos típus poedig max 4-5 km-re használható. Ahogy mondani szokták, CB-zésbe manapság már egy Ft-ot se szabad fektetni, de hát te tudod, meg nem tudom mennyire vagy rádiós és egyáltalán mit nevezel CB-nek, emrt az emberek hajlamosak minden rádiót CB-nek nevezni, csak hát mégse mindegy. Egy 25 W-os ICOM VHF URH pl azért már egész más kategória, és az is megvan 40 ezerből ... hát te tudod, ha meg kisebb távra kell kézből kézbe, akkor ott a PMR
szoval egy a vége:
így nem lehet válaszolni, kicsit pontosítsd a kérdésedet!
Szia !
Fogadd meg egy radioamator tanacsat , ha csak a kamionra kell akkor megfelel neked a CB sav is a lenyeg az ,hogy ne legyen nagy telyesitmeny a keszuleknek mert az kemeny birsag ha elkapnak..
A ket keszulekbol a Midland sem rossz de en szemely szerint az Alant hasznalom, yo a teljesitmenye 100W ,
vannak ennel profibb keszulekek is nagyobb tavra de azokra aldozni is kell.
De gondolom neked egy egyszeru megfelel , fontos nagyon hogyha ellenorzes wan akkor ne legyen a keszulek teljesitmenye nagyobb mint 4W lehet hasznalni nagyteljesitmenyu vegfokokat , de rizikos,...
Sok sikert a keresesbenn...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!