Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen cb rádio ez? Midland, alan

Milyen cb rádio ez? Midland, alan

Figyelt kérdés
szeretnék venni egy cb rádiot és ez ugy árba nekem jónak tünik csak gyanusan olcso a többihez képest. azt szeretném tudni hogy mit tanácsoltok myilet vegyek meg igy a jótanácsokat hallgatom :D ugy mond:D
2009. aug. 26. 20:54
 1/6 anonim ***** válasza:
77%

ez eg ynagyon hosszú téma, d ema már lehet nagyon olcsón is kapni pl. az említett típusú CB rádiókat mióta leszabályozták, hog ycsak 4 W és FM lehet, aztán a nagyobb tudásúak ma is drágábbak persze.

de attól függ mire kell, én nagyon nem ajánlanám neked, mi rádiózunk sokat, de egy megváltás volt a CB-ról URH-ra áttérni, akár 0,5 W-tal is 10-szer messzebb beszélünk (és persze kisebb antennával) mint a teljesen használhatatlan CB-vel. Nem tudom milyet akarsz, de ha a mostani szabályoknak megfelelő típust, akkor azt felejtsd el, mert a legjobb körülmények között is 4-5 km után meghal, használhatatlan. Ha pedig a ma már illegális SSB-s típusokat, akkor persze az lehet akár 200 km is, csak hát nem szabályos, na meg sokkal maceráésabb, kezdve az antenna hatalmas méretétől a zajosságáig ... és ma már méregetik ezeket, kemény büntetéseket adnak ha megtalálják kocsiban vagy valahol. Ahogy mondtam, a szabályos típus poedig max 4-5 km-re használható. Ahogy mondani szokták, CB-zésbe manapság már egy Ft-ot se szabad fektetni, de hát te tudod, meg nem tudom mennyire vagy rádiós és egyáltalán mit nevezel CB-nek, emrt az emberek hajlamosak minden rádiót CB-nek nevezni, csak hát mégse mindegy. Egy 25 W-os ICOM VHF URH pl azért már egész más kategória, és az is megvan 40 ezerből ... hát te tudod, ha meg kisebb távra kell kézből kézbe, akkor ott a PMR

2009. aug. 26. 21:23
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

szoval egy a vége:

így nem lehet válaszolni, kicsit pontosítsd a kérdésedet!

2009. aug. 26. 21:24
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat,hogy a csapos közbeszól,de alegnagyobb találmány a push to tolk vagymi amit nemelyik mobiltelefon tud lényege úgy használod mint egy cbt de a mobilhálózaton tehát nincs távolság,csak lehet hogy nálunk még drága utána kell nézni!
2009. aug. 26. 22:17
 4/6 A kérdező kommentje:
uhh az eddigi válaszokat köszönöm :) Nekem igazándibol autoba kéne igen :) jó lenne ha olyan 10km vinne és minél több scatorna lenne rajta ha már 40 csatorna van az már sztm megfelel nem tom mennyi szokott lenni átlagosan és szabályos legyen lehetöleg egyszerü. mert én "soförözöm" és meek pályán vagy városba vagy valahol és unatkozom akkor másokkal beszélgetni stb-re kéne. szóval nem egy nagyon komoly dolog kéne csak azért még se gagyi. régebben vettem kis (vokit) 3 km irtak rá néha a 300m sem viszi eggyébként microcom pm 4900
2009. aug. 27. 20:35
 5/6 anonim válasza:

Szia !

Fogadd meg egy radioamator tanacsat , ha csak a kamionra kell akkor megfelel neked a CB sav is a lenyeg az ,hogy ne legyen nagy telyesitmeny a keszuleknek mert az kemeny birsag ha elkapnak..

A ket keszulekbol a Midland sem rossz de en szemely szerint az Alant hasznalom, yo a teljesitmenye 100W ,

vannak ennel profibb keszulekek is nagyobb tavra de azokra aldozni is kell.

De gondolom neked egy egyszeru megfelel , fontos nagyon hogyha ellenorzes wan akkor ne legyen a keszulek teljesitmenye nagyobb mint 4W lehet hasznalni nagyteljesitmenyu vegfokokat , de rizikos,...

Sok sikert a keresesbenn...

2009. aug. 30. 09:31
 6/6 anonim ***** válasza:
Mi rizikós, a kutya sem nézi hány watton megy a blabla CB sávon. Már az is ritka Magyarországon hogy valaki használja. Egyébként azzal a Cept FM 4 wattal elég jól el lehet szólni kamionból 15 km-re. Sokkal jobban mint a kétnormás AM-FM rádióval. Stabilból pedig a duplája. Egy darab FET-ből épített végfokkal pedig könnyen 35watt is lehet egy FM-es rádió kimenete. A PMR pedig inkább túrára jó, sokkal praktikusabb de semmiképpen sem számottevő a hatótávja.
2022. máj. 14. 03:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!