Hajnyíró javítása?
Szia mindenkinek és BUÉK! Van egy hajnyíró ami nem mozgatja a pengéjét. Szétcsavaroztam de látható baja az nincs úgy tűnik, ezért gondoltam talán meg lehetne javítani. Lehet mennie kell a kukába de hátha könnyen javítható. A muris benne az hogy pár dologból úgy tűnik nincs nagy baja - már így laikusként. Így néz ki belülről:
A mágnestekercs az dolgozik amúgy, vagyis próbálna. Hangja van és erősen rezeg is, de a penge mozgató rész meg se moccan. Ha kiveszem azt a rugót ami visszanyomja a mozgó részt akkor meg erősen odacsattan a tekercses oldalához és hangja rezgése akkor is van. A rezgése és csattogása olyan erősnek tűnik, hogy olyan mintha csak a rugója lenne túl erős és az nem engedné mozogni a mozgó részt. A cucc nem az enyém de gondolom a rugó nem lett kicserélve. Szóval rugó nélkül hangosan csattog a mozgó rész a tekercs lemezein, de így a mágnesesség erősebb és inkább odaszorul. A rugóval meg meg se moccan. Szóval olyan mintha vagy a rugó lenne túl erős vagy legyengült volna a mágnestekercs. Már ha legyengülhet egyáltalán? Hogy van ez? Javítható a gép?

A rugóval szemben kívül van egy csavar, ami kívülről állítható (ha van egy forintosod az passzol bele talán).
Azzal állítod a vasmag légrését.
Szereld össze szépen és tekergesd, találni fogsz egy pontot ahol jól fog rezonálni.

Az első képen nem láttam, de így már egyértelmű.
Mindkét oldalon rugó kell hogy támasszam annak a lenyomatát látod a piros alkatrészen. A fekete műanyag csavar pedig azt a rugót nyomja befelé.
Ha nem rugót raksz bele, akkor nagyon csillapítja a rezgést és nem fog mozogni a lengő része a vasmagnak. Illetve ha sikerül is rugónélkül betámasztani, marha zajos lesz és irtó rezonálással működne, lezsibbasztva a használója kezét.
Szeretnék én is segítséget kérni.
A mikulás hozott egy Remington ritkítós hajvágót.
A haj levágása után amikor nullás kellene a szőrtelenítéshez, nem könnyű használni, mert a vaslap olyan forró, hogy nem lehet a bőrhöz érinteni.
Eddig Philipset használtam, azzal 3 - 4 hajat vígan lezavartunk.
A Remingtonnál normális a forró talp vagy műszaki hiba áll fenn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!