Ha eBay-en rendelek egy micro sd kártyát akkor arra vámot kell fizetni?
Ha az Eu-ból rendelsz, akkor nem. Ha EU-n kívülről, akkor sem a vámot kell megfizetni, hanem a vételárra + a szállítási költségre teszik rá a vámot (asszem 3%), és ennek az egésznek az áfáját kell befizetni.
Gyakorlatilag micro SD-t már olcsón kapsz itthon is, esetleg ha valami kivételesen olcsó példányt kifogsz, ami garantáltan eredeti, nincs sok értleme ebayről rendelni.
Én úgy hallottam hogy az adathordozókat valamennyi jogdíj terheli.
Én nem eu-ból rendelnék!
Szóval ha fizetni is kell még rá valamit azt hogyan kell intézni, mert az ebay azt írja hogy "Az ár nem tartalmazza a további vámokat, illetékeket és adókat"?
Kis értékkel nem szokott vacakolni a vámhivatal (nem tudom a pontos értékhatárt, filléres cuccra is fizettem már, drága is jött vám nélkül...).
Pesten úgy megy, hogy megjön az árú és bekerül a vámhivatalba. A vámhivatal kiküld egy értesítést, hogy küldeményed érkezett, átvehető itt és itt, ekkor meg akkor... (Pesten ez az Orczy téri hivatal, munkaidőben, akönnyebb ügyintézés kedvéért... ). Bemész, viszed a papirokat (ebay-es email, paypal számla ) beálls za szép hosszú sorba, és tíz perc... egy óra múlva némi pénzzel szegényebben, és a megrendelt cuccal távozol.
Értem.
Mivel én nem Budapesten lakok, meg lehet oldani ezt a fizetős átvevős dolgot postai úton?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!