Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha eBay-en rendelek egy micro...

Ha eBay-en rendelek egy micro sd kártyát akkor arra vámot kell fizetni?

Figyelt kérdés
Ha igeh akkor hogyan és mennyit?

2012. dec. 24. 12:18
 1/9 anonim ***** válasza:
11%
Ebayról sd-t? Nooooormális? :)
2012. dec. 24. 12:26
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem valószínű, hogy kell. Ha EUn belül rendeled akkor biztos nem kell. Egyébként 10e Ft alatti értéknél nem nagyon foglalkoznak ilyesmivel a vámosok.
2012. dec. 24. 12:53
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha az Eu-ból rendelsz, akkor nem. Ha EU-n kívülről, akkor sem a vámot kell megfizetni, hanem a vételárra + a szállítási költségre teszik rá a vámot (asszem 3%), és ennek az egésznek az áfáját kell befizetni.

Gyakorlatilag micro SD-t már olcsón kapsz itthon is, esetleg ha valami kivételesen olcsó példányt kifogsz, ami garantáltan eredeti, nincs sok értleme ebayről rendelni.

2012. dec. 24. 12:54
 4/9 anonim ***** válasza:
Ne ebayről rendelj, [link] innen rendelj.. Szlovákiába nincs jogdíj.. Még postaköltséggel együtt is jobban jársz mintha itthon veszed.16GB Kingston memóriakártya 3ezer körül van +900ft postaköltség.. az 4ezer.. de ha esetleg van ismerősöd akinek kell memkártya vagy kell neked más is.. 9000ft ÖSSZ tételnél ingyenes a kiszállítás, és akár pick pack pontra is rendelheted.Ennél olcsóbban nemkapsz..
2012. dec. 24. 14:40
 5/9 anonim ***** válasza:
Ja és megbízhatóak, nem első memóriakártyám,pendriveom,dvd,cd -m van innét..
2012. dec. 24. 14:40
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem kell vámot fizetni kis értéknél.
2012. dec. 24. 18:05
 7/9 A kérdező kommentje:

Én úgy hallottam hogy az adathordozókat valamennyi jogdíj terheli.

Én nem eu-ból rendelnék!

Szóval ha fizetni is kell még rá valamit azt hogyan kell intézni, mert az ebay azt írja hogy "Az ár nem tartalmazza a további vámokat, illetékeket és adókat"?

2012. dec. 24. 21:35
 8/9 anonim ***** válasza:

Kis értékkel nem szokott vacakolni a vámhivatal (nem tudom a pontos értékhatárt, filléres cuccra is fizettem már, drága is jött vám nélkül...).

Pesten úgy megy, hogy megjön az árú és bekerül a vámhivatalba. A vámhivatal kiküld egy értesítést, hogy küldeményed érkezett, átvehető itt és itt, ekkor meg akkor... (Pesten ez az Orczy téri hivatal, munkaidőben, akönnyebb ügyintézés kedvéért... ). Bemész, viszed a papirokat (ebay-es email, paypal számla ) beálls za szép hosszú sorba, és tíz perc... egy óra múlva némi pénzzel szegényebben, és a megrendelt cuccal távozol.

2012. dec. 24. 21:58
 9/9 A kérdező kommentje:

Értem.

Mivel én nem Budapesten lakok, meg lehet oldani ezt a fizetős átvevős dolgot postai úton?

2013. jan. 13. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!