Ha egy autó akkuja alap állapotban 12, 07 V, akkor annak annyi? Cseréljem?
Töltésnél 14,4 V, de sztem az a 12,07 V nagyon kevés. legalábbis mintha nehezebben indulna.
Szerintetek ezt már cserélni kéne, nehogy aztán egyik hideg reggel ne induljon vagy még elmegy ez a feszültség?
Ha "mintha nehezebben indulna" még semmit nem jelent. 12V-os akkumulátor van szó töltetlen állapotban igaz? Mennyi legyen szerinted 13V? Na mert az nem volna jó...
Valószínű már nem új darab, ezért vesztett a kapacitásából de ha fel van rendesen töltve - nem ezekkel a szutyok vékony vezetékes, akciós töltőkkel - akkor az még kibírja neked a telet.
Annyit azért a helyedben megtennék csak megnyugtatás képpen, hogy lemérném a töltést járó motor mellett és gázadásnál.
igen, 12 V-os autós akku
na csak valahol olvastam h 13,8 V-nak kéne lennie és ha 12,7 V nincs meg,akkor az már vége...
ezek szerint ez nem igaz?
járó motornál megmértem már és 14,4 V, de gázadásnál még nem
"Van a tescoban 55Ah Power Ride akku 11490ért, hibátlan."...na én ezt pont nem javasolnám...inkább normálisan töltsd fel, de ha mindenképpen akkumulátort vennél akkor ezek közül válassz ha csak nem 1 évre szeretnél egy jó kis Tescós aksit.
Az enyém már az 5. évét tapossa és ki fogja bírni a telet, pedig csillaggarázsban parkolok.
oké köszi, de amúgy honnan tudom megállapítani egy akksiról, h milyen állapotban van?
ha rámérek multiméterrel és ilyen 12 V körüli, akkor vége?
vagy még ami gyanús benne, hogy nagyon hamar felöltődik, tehát pl 12 V-ot mérek rajta, aztán réteszem a 6 A-es töltőt, és fél óra alatt 13,6 V-ra fel is tölt, de aztán ismét hamar visszaesik ...
ez mit jelent? én annyira nem értek hozzá, csak gyanús ez a gyorsaság. nem zárlatos ez ilyenkor véletlenül?
Ha jó a töltőd akkor ez már a kimerülési szakasz az akkumulátornál.
Azt jelenti, hogy hamarabb lemerül a kelleténél. Ha számításba vesszük, hogy hideg van, állás közben rá van tolva a kp. zár + riasztó akkor már ez a kapacitás hamar kimerül, vagyis tényleg el kell gondolkodnod egy karácsonyi ajándékon a kocsidnak:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!