Hány amperos megszakító kell egy 230v 50hz 2200w teljesítményű darabológéphez?
Figyelt kérdés
Az a bajom vele hogy a biztit állandóan levágja ahogy bekapcsolnám,pedig ahol vettem ott ki is próbáltam.2012. dec. 8. 19:25
1/5 anonim válasza:
Általános iskola -talán 6. osztály- fizika tananyag:
volt szorozva amperrel = watt
Viszont ha megvan a megfelelő kismegszakító, akkor a hiba a készülékben van, vagy a vezeték/kismegszakító nem bírja, ha más is van rajta.
2/5 anonim válasza:
Csillácska ,ez azért nem ilyen egyszerű ahogy magácska gondolja.Ha tovább tanult volna, akkor különbséget tudna tenni ohmos és induktív fogyasztó között valamint tudná hogy mi a fizikája egy motorindításnak.Mivel a kismegszakító gyártók tudják, ezért készítenek direkt motorindításhoz való kismegszakítót amit "C" jelzéssel látnak el.Ez a fajta kismegszakító meghatározott ideig nagyobb áramot is átenged a névleges áramnál (míg a motor felpörög)nem old le , míg a "B" jelzésű vezetékvédő a névleges érték felett rögtön leold, tehát motorindításhoz nem megfelelő csak akkor ha túl nagy értékű.
3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszaitokat de nekem még mindig nem esett le hogy mekkora megszakító bírná el...
2012. dec. 8. 20:18
4/5 anonim válasza:
C 10A elindul,de ha erőlteted akkor lekapcsolhat,B16A határeset lehet hogy elindul,de le is kapcsolhat,C16A ezzel mennie kell
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!
Minden jót!
2012. dec. 9. 13:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!