Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Wikipédián csak már ismert...

Wikipédián csak már ismert dolgokról lehet írni?

Figyelt kérdés
Úgy értem, ha például én csináltam valamit, amit a Wikipédián szeretnék megosztani, és nagyon szépen kidolgozom, akkor azt törölni fogják, mert eddig nem ismert dolog?
2012. dec. 3. 23:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Az attól függ. A sajtos lecsó receptjét valószínűleg törölni fogják. De ha nincs még szócikk a lecsóról, nagyon jól kidolgozod, forráshelyekkel, meg minden, akkor maradni fog. Az irányelveket megtalálod az oldalon.
2012. dec. 3. 23:44
 2/7 anonim ***** válasza:
9%

Ismeretlen dologról, hogy tudsz írni? :b

A Wikipedia egy lexikon, minden tény, ismeret, fogalom, stb. tárhelye, de ha egy fiktív, kitalált dolgot szeretnél leírni, akkor arra keress más helyet.

Valós téma esetén, segítenek.

Mit szeretnél leírni?

2012. dec. 4. 00:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A funkcionális analfabétákról már van címszó, szóval az kilőve.
2012. dec. 4. 00:54
 4/7 A kérdező kommentje:
Tisztelt utolsó, nagyon szépen köszönöm az "értelmes" választ, de szerintem nem igazán tartozok az analfabéták táborába, és szerintem (ismétlem szerintem) nem vétettem helyesírási hibákat a kérdésem kiírásakor. -.-'
2012. dec. 5. 12:06
 5/7 anonim ***** válasza:
54%
kedves kérdező! Nem te vagy megcélozva, hanem a második válaszoló, aki nem értette meg a kérdésedet.
2012. dec. 5. 14:42
 6/7 A kérdező kommentje:

Jaj istenem :/, akkor elnézést kell kérnem, szégyellem magam, csak hirtelen magamra vettem -.-

Remélem nincs harag :)

2012. dec. 5. 18:04
 7/7 anonim válasza:
Nem feltétlenül, viszont saját kitalációkról sem lehet írni. Teszem azt, pl. kitalálod, hogy te vagy a magyar Quentin Tarantino és írsz erről egy blogot meg csinálsz egy weboldalt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a wikibe is feltöltheted ezt a szöveget és forrás gyanánt megadod a nevezett blogot meg a saját weboldalt. Mert akkor több mint valószínű, hogy törlik, vagy azonnali eljárásban vagy megbeszélés keretein belül. De semmiképp nem fog megmaradni. Ugyanúgy nem írhatsz pl. arról sem, hogy feltaláltad az időgépet (mondjuk milyen jó lenne :)). Szóval ilyeneknek nincs helyük a wikin. Ott van egy ún. nevezetességi irányelv, annak kell megfelelni.
2022. szept. 7. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!