Nincs. A mátrixnyomtatót, tűs nyomtatónak is hívják, ami abban merül ki, hogy a nyomtató gyakorlatilag finoman átszúrja a papírt (beleüti, amit nyomtat az ember).
Ezért az egyetlen technológia, amivel egyszerre több rétegre is lehet nyomtatni.
Ha megnézed a mátrixnyomtatóhoz való papírt az (szerintem) kizárólag több rétegűben létezik.
Abban az esetben lehet "színesben" nyomtatni vele, ha a nyomtatószalag, ami hozzá való "színes" (ami itt azt jelenti, hogy nem a megszokott fekete), de abban az esetben is csak egy színben, nem tudsz vele egyszerre több színben nyomtatni.
Hülyeség, vannak (voltak) színes mátrixnyomtatók.
Például ez:
De hogy az első válaszoló többi baromságát is megemlítsem:
"A mátrixnyomtatót, tűs nyomtatónak is hívják, ami abban merül ki, hogy a nyomtató gyakorlatilag finoman átszúrja a papírt (beleüti, amit nyomtat az ember). "
Nettó hülyeség. A tű a festékszalagot rányomja a papírra, és így átkerül a festék a szalagról a papírra. Nem lyukaszt át semmit...
"Ezért az egyetlen technológia, amivel egyszerre több rétegre is lehet nyomtatni. "
Ez sem igaz, (elektromos és sima) írógépek, valamint rózsafejes és sornyomtatók és képesek erre.
"Ha megnézed a mátrixnyomtatóhoz való papírt az (szerintem) kizárólag több rétegűben létezik. "
Nincs olyan, hogy "mátrixnyomtatóhoz való papír". Sima írógéppapírtól kezdve bármira tudnak nyomni. Műanyag fóliára is.
Szerintem még az életben nem láttál mátrixnyomtatót, vagy kevered valamivel.
Az első válaszoló vagyok.
Akkor reagálnék a Golan reakciójára, megpróbálom kevésbé degradálóan, ahogy ő tette.
Sok mindenben igaza van. Sajnálom, hogy "félrevezettem" a kérdezőt. Nem szándékosan tettem. A legjobb tudásom szerint válaszoltam, sajnos ezek szerint ebben nem volt megfelelő az informáltságom.
De...
Tudod Golan!? Le lehet reagálni nem helyes megállapításokat kulturáltan is.
Nem kellett volna inkább "megszólalnom" a kérdéssel kapcsolatban, de úgy tudtam, hogy az infóm helytálló.
Nem volt az.
De akkor is vegyél vissza, mert a stílusod nem megfelelő!
1. Valóban létezik színes mátrix nyomtató. Igazad volt.
2. Valóban nem üti át a papírt. Igazad volt.
3. Az elektromos és sima írógépeket nem sorolnám a nyomtatók közé, ahogyan azt nem is teszik sehol (persze az én tudásom szerint). Vagy neked sikerült már írógéppel nyomtatnod? Megkérlek rá, hogy linkelj be egy "rózsafejes" nyomtatót! Ha sikerült meghívlak egy sörre. Köszönöm.
4. Nincs olyan, hogy mátrix nyomtatóhoz való papír?
Szerinted a leporellónak nevezett papírtípus mi?
Attól, hogy lehet sima papírra is nyomtatni vele, attól a leporelló a mátrix nyomtatóhoz való papír.
Mellesleg a leporelló az, amire mondjuk indigó nélkül egyszerre több lapra lehet nyomtatni.
De kedves kérdező!:
Golannak több mindenben igaza volt. Válaszai helytállóak.
Kérdésedre a válasz:
Van.
Bocs a stílusért, csak kicsit felbosszantott, hogy kategórikusan jelentettél ki valótlan dolgokat.
Én is elnézést kell, hogy kérjek, mert én is írtam egy hülyeségetírtam, valahogy a margarétafejes nyomtatóból sikerült a margaréta helyett rózsát írnom.
Viszont tovább fokoznám: a "leporello" az vastag kartonlapokból álló, harmonikaszerűen szétnyitható képeskönyv.
Amire te gondolsz, annak a magyar nevét én sem tudom, viszont ez sem "mátrix nyomtatóhoz való" papír, hanem telex gépekhez fejlesztették ki. És akkor visszakanyarodunk egy korábbi állításodhoz, miszerint az elektromos írógépeket nem sorolnád a nyomtatókhoz. Sajnos pedig oda illik sorolni, több dolog miatt is, ha másért nem, mivel az első számítógépes nyomtatók nem mások, mint telex gépek voltak.
És a végére még egy pontosítás: van karbonpapíros, és bizony van indigós többpéldányos "leporello" is. Nekem valahol a padláson van mindkét féle... Fekete és "kék" (indigószínű) is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!