Lehet-e lávalámpában folyadékot cserélni? Ha igen, hogyan?
Szerintem valami speciális folyadék van benne, nem hiszem, hogy cserélni lehetne.
Az enyém is beopálosodott, de az enyém kicsi, és mivel annak idején 1500-ért vettem, és most is annyi, úgy gondoltam, veszek egy másikat.
Sziasztok! Köszönöm, hogy elgondolkodtatok a kérdésen.
A cserét nem támogatom, nem csak anyagi megfontolásból, mert tényleg nagyon olcsó cuccról van szó, hanem inkább a környezetttudatosság az ami a fő szerepet játsza ez esetben - hiszen mi a fenéért vegyünk évente egy új lávalámpát ami csak a szemétbe kerül mert megopálosodott és ezzel is csak növeli a felesleges szemetet körülöttünk.
Szóval aki teheti annak a cserét ajánlom!
A kíváncsiságtó (és persze a környezettudatosságtól vezérelve) tettem egy próbát a folyadék cseréjére és sikerült, bár teljesen tökéletes még a rendszer.
A módszerem az volt, hogy két apró lyukat fúrtam a tetején lévő záró alumíniumra, az egyikbe szívószálat dugtam, és a belefújt levegővel ürítettem ki belőle a folyadékot. Majd tiszta vízzel töltöttem meg (szintén a szívószál segítségével, csak most a levegőt szívtam ki és így áramlott be a folyadék a lámpatestbe). Végül celluxszal ragasztottam le a tetejét - erre valami jobb módszert érdemes keresni.
Hátránya a megoldásnak, hogy szerintem a víznek nagyobb a hőtágulása mint az előtte benne lévő anyagnak (színezett víznek?), így egy kicsit megpróbál kiszökni, mikor be van kapcsolva, mikor pedig pihen, akkor alacsonyabban van a vízszint, mint a fedőkupak. De a viasz tökéletesen úszkál benne a látvánnyal nincs gond, bár eleinte kicsit buborékos volt pár óra használat után kimentek rosszalkodó buborékok belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!