Miért nem váltja fel az áramkörökben a rezet a szén nanocső?

Igen-igen drága lenne, milliomosok sem biztos hoy bevállalnák, nem tudom ki tudná azt megfizetni.
És mi lenne az előnye? Mert az áramot sokkal rosszabbul vezeti, mint a réz.
Akkor meg mit keresne ott??

Értem, azaz nem.
Kérlek írd le ugyanebben a mértékegységben a réz vezetőképességét is, mert réznél még sohase láttam így leírva.
Másik kérésem: mennyibe kerül(ne) 1m-nyi mondjuk 20A "szállítására" alkalmas szén nanocső vezeték.
Mert vörösrézből kb. 20Ft.

2 Milla biztos betakarná...hát ezért is és nem beszélve a kis és nagyfrekvenciás viselkedésről.
Ezt is kikeresheted a netten:-)

Akkor én is kérdezek, mert az én ötletem jobb:
Miért nem használnak az ócska, rossz vezetőképességű réz helyett szupravezető vezetéket, hiszen azok vezetőképessége korlátlan ahhoz a korlátolt rézhez képest.

Használják azt már régen...jövöget befelé a földön sok helyen...de itt is játszanak - a réznél - gondolom az érdekkapcsolatok ami egyre jobban mozgatja (vagy inkább lemerevíti) a világot!
Itt is érdekeseket olvashatsz a témával kapcsolatban.

Köszönöm az információt..
Nem gondoltam volna (tudtam róla), hogy azért ilyen mértékben jutottak előre a kutatások.azért még mindig ott van a pénz, ami mindent legyőz, nem kell mindig (ami azért létezik) összeesküvésre gondolni.
"Mivel a szupravezető kerámiákat ezüstbe ágyazzák, a kábelek rendkívül drágák. Peter Grant úgy becsüli, hogy a hűtőrendszerrel együtt a piaci forgalmazásra szánt szupravezető kábelek két-háromszor drágábbak lesznek, mint a hasonló kapacitású hagyományos rézkábelek."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!