Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mik azok a pontok az emberi...

Mik azok a pontok az emberi szervezeten ahol a 230v halálos áramütést okoz?

Figyelt kérdés
legyen ez akár úgyis h egyik kéz a föld a másik a fázis, s lábad meg a levegőbe xd
2009. aug. 5. 22:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Bármelyik pont lehet ilyen, ha közte és a távozási pont között átmegy az áram a szíveden.
2009. aug. 5. 22:47
 2/8 A kérdező kommentje:
nem a lehet, hanem a tuti érdekel :d, a lehet-et már sokszor átéltem, de nem értem miért nem hagyott egyik se nyomot.
2009. aug. 5. 23:42
 3/8 anonim ***** válasza:
Hmm... Te most valakit meg akarsz ölni? :o
2009. aug. 5. 23:55
 4/8 anonim ***** válasza:
de hülye kérdés... Neked azért "nem volt" nyoma mert az áram nem ment át a szíveden...
2009. aug. 6. 00:16
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom mire készülsz.De a fejen a két halántékon külön a + és a - szerintem az biztos halál.Nem tudom mennyi ideig tart.
2009. aug. 6. 00:20
 6/8 anonim válasza:

Azért bárhol mert szinte bárhol. Általában az áram mi ndig lábból vagy kézből lába vagy kézbe távozik. (Ha csak nem nyalogatod a vezetéket:)) Nah most, ezt akárhogy is nézzük, de szinte biztos hogy átmegy a szíveden. Pl ha egy kezeden lévő két újjal fogod meg a vezetékeket, esélyesebb hogy túléled, és csak a kezed ég le. Persze nem próbálkoznék velé. Sosem tudhatod merre jár az áram.

Néhány ember villanyszerelés közben hátrarakja a bal kezét, hogy míg véletlenül se azon távozzon az áram. Így ha jobb kézzel érsz hozzá, és a jobb lábadon távozik, ugyancsak esélyesebb a túlélés. De a szervezetedben nem egyenesen megy az áram. Minden dolog máshogy vezet. A legjobb ha nem nyúlsz konnektorba.

Sokat számít azonban a biztosíték is. Az első tized másodpercekben sokkalta jobb a tested ellenállóképessége, utána veszt belőle. Azaz ha az elején lekapcsol a biztosíték, akkor lehet hogy megúszod, mert még nagyobb az ellenállásod, illetve az áram is folytonos, azaz nem 0ról rögtön 10A-re ugrik, hanem fokozatosan, mégha másodperc törtrésze alatt is.

2009. aug. 6. 01:05
 7/8 anonim válasza:
A szív alsó része a szívedcsücske , sinuszcsomónak hívják egyébként,önmagában is rendelkezik saját elekrtomos impulzusokkal, ami miatt dobog a szived.Ha itt a frekvencia eltolódik, akkor már magasabb lesz a szívösszehúzódások száma, tachikardiás lesz a szív, amibe símás meg lehet halni.
2009. aug. 6. 10:20
 8/8 A kérdező kommentje:

Honnan tudod te azt hogy hol ment át? ment már át a 2 kezem között is, csak akkor tudtam h veszélytelen xd, vagyis hogy minimális a kockázat.

Többieknek köszi, most már legalább jobban értjük a szív működését is:D

2009. aug. 6. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!