Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Fűtőszálas mellényt hogy...

Fűtőszálas mellényt hogy csináljak?

Figyelt kérdés
Úgy akarnám meg oldani hogy lehessen szabályozni a hőmérsékletét. Maximum hőmérsékletnek 35C°-ot szeretnék. 9v-os elemről szeretném működtetni hogy hordozható legyen és jól lehessen benne mozogni mert piacon szeretném használni télen. Mi kell hozzá, milyen anyag?

2012. szept. 26. 19:38
 1/10 anonim ***** válasza:

A 9V még nem probléma, de mekkora az az elem??

Attól tartok pár órás üzemidőre elegendő alatt hamar letennél róla és nem jutnál messzire...

2012. szept. 26. 19:54
 2/10 anonim ***** válasza:

"9v-os elemről szeretném működtetni"

Már itt elbuktad! A szokol elemben (9V-os) kissé kevés az energia! Ha ki is bírná egy napig (egy percig se bírja), akkor meg cserélgethetnéd, napi 900-1000 Ft-ért biztos megérné!

Veszel a teszkóban egy ócsó fűthető üléshuzatot, beépíted a mellényedbe, aplikálsz rá termosztátot és kész!

Csak az a fránya áramellátás! Ha viszel a hátadon egy 45 Ah-s autó akksit, akkor talán kibírja egy napig...

2012. szept. 26. 19:57
 3/10 anonim ***** válasza:
Fingod sincs az elektromosságról ugye kérdező?
2012. szept. 26. 19:58
 4/10 A kérdező kommentje:
próbáltam már a füttő szálas huzatot is, de az se sikerült. :/ pedig azt 12@-os elemről működtettem amit a garázs ajtó távirányítókba lehet venni... de az sem sikerült..s :/
2012. szept. 26. 20:02
 5/10 A kérdező kommentje:
hát igen :/ nincsen :/ de valahol el kell kezdeni, nem? ;)
2012. szept. 26. 20:03
 6/10 anonim ***** válasza:

A mellényed nagyságrenddel többet fogyasztana, mint amit a 9 v-os elem valaha is ki tudna izzadni magából :)

Megoldás: a nadrágszíjadra kötsz egy kiskocsit és azon lesz a traktorakku. Így tudsz majd mozogni is.

2012. szept. 26. 21:38
 7/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok, azért felvázolok Neked egy lehetőséget.

Beteszel a kocsiba még egy akkut, amikor beindítottad a motort, akkor a másodikat egy kapcsolóval rákötöd.

Jössz-mész, töltöd.

Odaérve lekapcsolod, erről tudod magad fűteni ca. 4-6 órát

(talán 60W elég a jó érzethez), lemerül, hát lemerül.

Indulsz haza, indítasz, újra rákacsolod, töltöd és így tovább.. Minél nagyobb az akku, annál nagyobb teljesítményed vagy üzemidőd lehet..

Drótra lehet vigyázni...

Mást nemigen tudok elképzelni..

2012. szept. 26. 22:04
 8/10 A kérdező kommentje:

nem hiszem el gyerekek... ezt akarnám megcsinálni csak mellénybe: [link]

nem kell hogy az egész mellényt be fedje a huzal... elég pár centi átmérőjű kör vagy akár négyzet alakú lap is, amit rá tudnék tenni a mellényre csak melegítsen rendesen... ezt akarnám megcsinálni... tudom hogy én kérdeztem és én vagyok a tudatlan, de gyerekek... szerintetek a kesztyű egy autós akkumulátorról működik? hmm....?????? És azért kérdezek tőletek mert nem tudok kihez fordulni ilyen témában!!!!!!

2012. szept. 27. 14:34
 9/10 anonim ***** válasza:

Megnéztem..

Bölcsen (?) nem ír az üzemidőről. Kérdezz csak rá náluk!

Aztán nézd meg egy napra (mondjuk 8-tól du 2-ig) mennyibe kerül üzemeltetni.

És (gondolom) ez csak az ujj begyeket melegíti.

Hol van még lábad, meg a tested??

2012. szept. 27. 14:53
 10/10 anonim ***** válasza:

[link]

Legfelső sor, 9V-os elem.

Kapacitás:550mAh

Ha 0,5W-ot (ami igen szerény, gondolj utána!)adok egy egy

ujjra, az ca. 250mA áramfelvételt jelent, bírja kb. 2 órát egy kesztyűvel, Felezd a 0,5W-t, legyen 0,25W, akkor lesz 4 órád, de jó egyáltalán valamire ez a teljesítmény?

Ennyit kapsz 1230 forintért...

Csodák nincsenek!!!

2012. szept. 28. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!