Tesla tekercs? (Kérdés a leírásban)
Figyelt kérdés
Helló mindenkinek! Azt szeretném kérdezni, hogy ha a Tesla szekunder tekercsét nem pvc (műanyag) csőre tekercselem, hanem teszem azt (nagyobb méretű és vastagságú) alufólia hengerére akkor van esély rá, hogy működni fog? Lényegében annyi a kérdésem, hogy a cső anyaga befolyásolja a Tesla működését? (Persze azt tudom hogy nemlehet vezető anyagból a cső)2012. szept. 16. 11:24
1/9 anonim válasza:
Ha nem érted a működését elég veszélyes dolgokat is lehet csinálni. Ha érted a működését, akkor nem teszel fel ilyen kérdést...
2/9 A kérdező kommentje:
Értem a működését nagyjából és igensokat foglalkoztam magasfeszültséggel! Sőt régebben is tekercseltem már Teslát csak akkor PVC-re. Viszont elnézést kedves "én mindenhez értek" Uram. Akinek eszébejut eggy Tesla megépítése az talán foglalkozott is az ötlete elött elektromossággal. Szóval a semmitmondó válaszokat mellőzzük! Köszönöm!
2012. szept. 16. 11:34
3/9 fúróferkó válasza:
"Viszont elnézést kedves "én mindenhez értek" Uram..."
Ez tetszik,jól megaszondtad nekjje.)))
4/9 A kérdező kommentje:
Félreértés ne essen. Nem sértésnek szántam csak olyan választ adott amivel körülbelül arra céloz, hogy nemértek a szakmámhoz. Mellesleg kissé lenézően is "hangzott".
De tekintsünk el az ilyen dolgoktól és aki tud választ adni az kérem írja meg. Köszönöm!
2012. szept. 16. 12:28
5/9 anonim válasza:
Csak műanyag csőre tedd,ne vezetőre de egy próbát megér csak ne a szobában csináld,inkább a kertet ajánlom.
6/9 Karesz6969 válasza:
PVC cső a legjobb a dielektromos állandója miatt is és megfelelő tartást ad a hosszabb tekercsnek is.
7/9 A kérdező kommentje:
Pár perce felhívtam eggyik gyakorlati oktatómat aki aztmondta hogy elvileg működnije kell így is. Gyakorlatban majd kiderül, hogy fog-e. A szekunder legalább megvan mostpedíg jön a meghajtás.
Köszönöm a válaszokat! Maximum ha így nemlessz jó akkor kezdem újból PVC-vel.
Üdv.
2012. szept. 18. 19:31
8/9 Karesz6969 válasza:
Sok sikert, ne vágasd magad agyon:-)))
9/9 anonim válasza:
Alufólia hengere nem valami sűrű kemény papír? Ha igen akkor gondot jelenthet ha párás helyen megszívja magát és nyirkos lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!