Dslr gépek közül melyik a legjobb márka és miért?
Ebben megoszlanak a vélemények. Minden rendszernek megvan a maga előnye és hátránya, ami egyes fotózási területeken is eltérően jó vagy rossz lehet.
Azt kell felmérni hogy milyen területen akarsz alkotni, mennyit tudsz rászánni és a későbbiekben milyen fejlesztést és mennyiből tudsz megoldani, mert ha elkezdesz egy rendszert használni akkor a kompatibilitás miatt nagyjából egy adott vonalban tudsz eszközt vásárolni, ami lehet egy másiknál olcsóbb, drágább, jobb vagy rossz terméket jelent ugyanazt a területet megnézve.
Olyan, hogy legjobb márka nem létezik.
A pénztárcád szabja meg főleg a korlátokat, az azonos árszintű vázak azonos minőséget nyújtanak. Olyan nincs pl azonos kategóriás Canon vagy Nikon váz közöt óriási különbségek lennének.
Mivel feltélezhetőleg nincs objektívparkod, azt válaszd amelyik szimpatikus neked vagy ami az ismerősi körödben van.
Köszönöm a válaszokat! :)
Főleg embereket és tájakat fotózok és néha makrót is készítek. Milyen objektíveket használjak ezekhez a témákhoz?
Ha márkáról beszélünk akkor szerintem két név van: Nikon és Canon, aztán szakadék és az összes többi bizonyos sorrendben.
Nekem Nikon van, én arra esküszök, de embere válogatja, Nikon pártiként sem mondom, hogy ezért vagy azért ennyivel meg annyival jobb, egyszerűen emellett döntöttem és nem bántam meg.
Amúgy egy D5100 boldog tulajdonosa vagyok. Szerintem is egy 18-105, ha megteheted akkor pedig 18-200-as objektívre lenne szükséged.
Ja, UV szűrőt vegyél rá akármelyik mellett döntesz!
üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!