Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen mobilinternetre fizesse...

Milyen mobilinternetre fizessek elő?

Figyelt kérdés
Ahol lakom, ott nem lehet megoldani, hogy vezetékes netem legyen, csak mobilinternet jöhet szóba, amiről tudom, hogy drága, de muszáj rendszeresen neteznem a munkám és az iskolai dolgaim miatt. Tehát napi szinten használnám elég sokat az internetet. Voltam érdeklődni T-mobile, Voda, Pannon üzletekben, kaptam szórólapokat, de ugye mindenhol a lehető legdrágábbat akarták rám tukmálni, én meg nem értek hozzá, nem mertem még választani. Valaki tud esetleg jó fajtát?

2012. szept. 6. 11:27
 1/8 A kérdező kommentje:

Ja, azt elfelejtettem, amiket csinálnék vele:

-e-mailezés,

-neptun,

-beadandókhoz meg tanuláshoz segédanyagok keresése,

-szótárazás,

-hetente 1-2 film online, youtube meg hasonlók,

-msnezés napi szinten,

-facebook elég ritkán,

-böngészés, online flash játékok (tetris meg ilyesmi),

-blogírás.

Asszem, úgy nagyjából ennyi. Letöltögetni ritkán szoktam, azt nem tudom, hogy számolja, amit pl. msnen keresztül küldenek nekem.

2012. szept. 6. 11:37
 2/8 anonim ***** válasza:

Az a jó, amit ki tudsz fizetni :D Igazából jó és rossz nincsen, a jóságát alapvetően az elérhető hálózat minősége határozza meg.

Mindenképpen olyat keressél, amiben nincsen túlforgalmazási díj. Azaz ha a benne foglalt adatmennyiséget eléred, akkor lelassítják és nem kell további díjakat fizetned. Így elkerülheted azt, hogy félmilliós számlát csinálj.

Ami fontos még: Csábító a Vodafone "Lefedtük Magyarország 98%-át 3G-vel" ajánlata, de ez maximum a laikusoknak hihető. Egész egyszerűen átállították az EGDE eszközöket 3G-re ezért már 3G-nek nevezhetik, közben a térerő és a sebesség sokszor az EDGE alatt marad. 900 MHz-en üzemeltetik a "3G-t" ami valójában 2100 MHz-en működne. Előbbivel kilómétereket át tudnak lőni, (Nyilván jelentős jelveszteség és sebességcsökkenés mellett) míg utóbbival magas jellel és sebességgel csak 5-600 métereket.

Mindegy, ennyi a technikai részéről.

Mindennapi használatra 6-8 gigabájt körül nézegess, de ebbe sem fog beleférni a letöltögetés és pl. a Youtube! Ha csak böngészésre használnád, emailezésre, híreket olvasni, és tényleg meg tudod állni, hogy szinte semmit ne tölts le, akkor a 4 giga is elég.

Amúgy nekem T-s volt, elégedett voltam vele, igaz sokszor nem volt térerő, de azért aki egy kicsit is tisztában van a dolog helyzetével ennél sokkal többet nem vár.

Ezért is voltam már kezdetektől szkeptikus a Voda 98%-val :D

2012. szept. 6. 11:39
 3/8 A kérdező kommentje:
Budapest belvárosáról van szó, ott gondolom, van térerő.
2012. szept. 6. 11:45
 4/8 anonim ***** válasza:

Persze, ott gond nélkül üzemel. (Én is budapesti vagyok.)

Amúgy a városokban és környékén szemrebbenés nélkül megy a 3G a problémák nekem faluk környékén meg a dimbesdombos helyeken voltak.

Közben látom még írtál:

Az online filmnézést sztem felejtsd el :D Összehasonlításképp: Az indexen megnéztem egy hírvideót az 120 megabájt volt. Youtubeon egy 10 perces videó 640-es felbontáson 150 mega. Tehát ezek viszik az adatmennyiséget rendesen.

Amúgy igen, mindent számol, minden ami adatforgalom. Amúgy a T-s stick feltelepített magának egy programot az számolta az adatmennyiséget tehát látható volt mennyit használok épp.

2012. szept. 6. 11:49
 5/8 A kérdező kommentje:
A másik dolog meg, mindenhol 1 meg 2 éves hűségidővel hirdetik, de nekem addig biztosan nem lesz rá szükségem, mert amint tehetem, máshová megyek lakni. Hűségidő nélkül is meg lehet ezeket rendelni?
2012. szept. 6. 11:58
 6/8 anonim ***** válasza:

Na látod, ezt nem tudom...

Nekem mindkétszer volt rá hűségem, de emlékszem, amikor 2. alkalommal újrakötöttem akkor mondta a nő, hogy nem feltétlen kell hűség, ugyanannyi a havidíj, csak ha kötök 1 év hűséget akkor ad ajándékba egy mobil sticket. Aztán mivel pont 1 évig minimum kellett még, így kötöttem.

Most, amikor lemondtam megint mondták, hogy nem kell hűséget kötni, hagyjam meg, és felmondhatom később is...

De nem tudom, hogy ez a régi ügyfélség miatt van-e? (Tehát már lejárt szerződés hosszabbítása esetén?)

Nem mentem bele, mert nem érdekelt, mondom először nem volt gond a +1 év most meg már semmi esetre sem hagytam volna meg, mert jelenleg nincs szükségem rá.

2012. szept. 6. 12:21
 7/8 Nadetényleg ***** válasza:

Hűségidő nélkül nem lehet épeszű áron előfizetni. A csomagok itt vannak összeszedve: [link]

Költözés után is lehet nyilván használni, persze ahova költözöl vélhetően lesz jobb lehetőség is.

2012. szept. 8. 21:40
 8/8 anonim válasza:
a t-mobilnak van olyanja, ami hűségidő nélküli, nekem olyan van, de sztem nagyon drága most akarok váltani telenorosra. szinte alig csinálok rajta valamit és oda a 4-6GB ami6000Ft
2013. ápr. 1. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!