Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » SOS! MI AZ ENERGIATAKARÉKOSSÁG?

SOS! MI AZ ENERGIATAKARÉKOSSÁG?

Figyelt kérdés
egy dolgozatra kellenne, a neten is meglehet|lehetett nézni, de ott semmit se találtunk! akkor most mit csináljunk? fontos lenne tudni a pontos meghatározását.. vagy ha van valami ötlet hogy mit írhatnék le, ha felteszik nekem ezt a kérdést. márpedig folfogják.

2012. szept. 5. 17:35
 1/8 anonim ***** válasza:

Gondolkoztam, hogy válaszoljak-e??

Be van csukva füled, nem látsz semmit magad körül, ami erről "szól"?

Autó: egyre inkább fejlesztik a motorokat, hogy kevesebbet fogyasszon ugyanazon teljesítmény mellett...

Világítás: láttál már energiatakarékos "izzót" a bevásárló áruház polcain? Roskadozik..

Panelprogram: utólaGOSAN hőszigetelik a házakat, kevesebb energiával kelljen fűteni...

Pakolják fel a napkollektorokat, hogy onnan kapjanak melegvizet...

És még sorolhatnám...

2012. szept. 5. 17:49
 2/8 anonim ***** válasza:

Kerestem neked némi segítséget. Az linken található anyagokat érdemes átolvasnod!

[link]

2012. szept. 5. 17:51
 3/8 A kérdező kommentje:
13 éves vgyok. amugy példákat én is tudok mondani! csak az a baj hg nekem a pontos meghatározásra lenne szükségem. hg mi is az pontosan?! mi az energiatakarékosság?
2012. szept. 5. 17:52
 4/8 anonim ***** válasza:
48%
Én például nem pazarlom az energiámat a te feladatodra. Ez egyfajta energiatakarékosság......:)
2012. szept. 5. 18:02
 5/8 anonim ***** válasza:

Olyan eszközök s módszerek, amivel az energiafogyasztást csökkenteni lehet.

OK, nem wikipedia, de ennyi kb. megfelel, ha definiálnod kell.

És őőőő... alpontok a dogához? Esetleg? Benne van egyáltalán az, hogy az energiatakarékosság fogalma, mert ha nincs, akkor kezeld evidensként azt, hogy a fogalmával mindenki tisztában van.

2012. szept. 5. 18:55
 6/8 Bereczk Jénos ***** válasza:

Ahhoz, hogy az energiával takarékoskodni tudjunk, először tudni kell mi az energia? Kérdés, konkrétan mire van szükségünk, lehet hőenergia, lehet villamos energia, napenergia, stb.

Az energiákat, hordozókból tudjuk előállítani, pl. szénből, a szén energiája a CO, tiszta égéshez ezt tudjuk hasznosítani, spórolni pedig úgy lehet, ha szabályozzuk a levegő oxigénjével, mennyire van szükségünk, annyit állítunk elő!!!

Villamos energia, amit erőműben állítanak elő, szén vagy atomerőmű, vagy

vízi erőművel! Ez egy kiválóan hasznosítható energia, ha megfelelő berendezéseket alkalmazunk, amikkel pl. ha világítani akarunk, nem kell feltétlenül fűteni, vagy fordítva!!!! Itt sokféle veszteséggel kell számolni, mert nagy tételben nehéz kompenzálni, hogy a megtermelt energiát, szállítsák, (hálózatveszteség, termelési veszteség, vagy raktározási veszteség, hogy csak a legfontosabbakat említsem!!!)

Napenergia, mint hőenergia, a természetben hasznosul, a növények számára

fontos, amik oxigénnel látnak el bennünket, tavainkat, légkört melegen tartják, napelemmel, villamos energiát hoznak létre, hogy hasznunkra legyen valamilyen átalakítóra van szükség, hogy energiáját hasznosíthassuk!!!!

Energia nem vész el, csak átalakul!!!! Túltermelés esetén, a felesleges energiákat hasznosítani kell, mert különben sok kárt okoz, pl. ilyen egy magas tározó, amibe a vizet árammal szállítják fel, majd lefolyáskor áramot termel, kompenzálásra tökéletes, de vannak olyan kisebb erőművek, amik leállítása és indítása nem gond!!!

A legjobb energia fűtésre szénből állítható elő, mennyiségét oxigénnel szabályozhatjuk, felügyeletre nincs szükség, nagyobb energiaszolgáltatóktól független, nem szennyezi a környezetet!!!!!

2023. jan. 10. 21:46
 7/8 anonim ***** válasza:
10 évvel ezelőtti kérdésre válaszolsz? A kérdező a kérdését akkor tette fel, mikor még ált.iskolába járt, mostanra már akár túl van a főiskolán is! :)
2023. jan. 11. 19:26
 8/8 Bereczk Jénos ***** válasza:

7/7 Tökéletesen igazad van, a kérdés 10 évvel ezelőtti, de bevallom férfiasan, akár 1000 évvel ezelőtti kérdés is lehetne, és én még azt is gyanítom, ezután még 1000 évig is kérdés lehet!!!!

De ez egyáltalán nem probléma, ha majd, egy másik kérdező, majd akkor is felteszi ezt a kérdést, mert lehet, hogy a fejlődés nem akkor áll meg, amikor valaki megkapja a diplomáját!!!!!

Szó van a motorok fejlesztéséről, a dugattyús motort fejlesztették, lett egy bolygó dugattyús motor, ami leginkább visszafejlődés volt, de ismerek olyan motort, aminek forgórésze valóban előre mutató, vagy dugattyúja nincs is, mégis lényegesen előbbre mutató lenne, ha megvalósíthatnák(?),

De már harmadszor ugrottak neki az elektromos autóknak, amiből igazán akkor lesz csak valami, ha már minden területen hasznosítani tudják,

gazdaságosan a villamos energiát tárolni!!!

Szóval nincs miért hátradőlni!!!!!!

ápr. 23. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!