Van valakinek rajtam kívül még görgős egere?
Tisztázzuk a dolgot.
Van mechanikus golyós (nem görgős) egér, ezen kívül van optikai, rádiós, lézer egér is. Az egér tetején lévő kis kereket görgőnek hívjuk. Kereskedelemben nem találtam. Használt van nekem is, én optikait használok.
A mechanikus egerek egy gumival bevont golyó segítségével működnek. A golyó mozgását három görgő érzékeli és egy-egy görgőtárcsára viszi át. Mindegyik tárcsához tartozik egy-egy fénysorompó, amelyek segítségével az egér processzora meghatározza a mozgás koordinátáit, sebességét. A mechanikus egér előnye, hogy bármilyen (sima) felületen használható, viszont görgői nagyon gyorsan bepiszkolódnak, és ezáltal megnehezítik a munkát. Az egérnek van egy processzora, amely értelmezi az egér mozgását, és ezt átalakított jelekként küldi tovább a számítógépnek az egérből kivezető zsinóron keresztül.
Sok helyen van még golyós egér szerintem.
Kapni lehet e még, azt nem tudom.
Nekem már csak a szekrényben van ilyen, de semmi baja. Csupán a felbontása miatt nem használom, illetve nincs rajta görgető (scroll) és azt én már nagyon megszoktam.
Munkahelyen 10-ből 3 még golyós egér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!