Csalódás a Nikon Coolpix L19! Másnak is? Homályos képeket csinál :S
Nem tudom, nekem L16-os van, tehát régebbi, de szép képeket csinál, egyáltalán nem homályosak, persze kint, a szabadban a legszebbek a képek, de a bentiek sem homályosak, inkább csak sok a pirosszem :P
Szerintem küldd vissza, mert lehet, hogy hibás, én ilyen problémát nem tapasztaltam az enyémnél.
Elsőre meg kellene tudni, hogy hova fókuszál?
Ennek a módja a következő: veszel egy papírlapot, párhuzamos vonalakat húzol rá. Megjelölöd a középső vonalat valahogy. Majd kitámasztod az asztalon úgy, hogy a csíkok függőlegesek legyenek, a papírlap pedig 45 fokos szögben látszódjon. A stabilan kitámasztott kamerával becélzod a megjelölt vonalat, hagyod, hogy az autófókusz ráálljon és exponálsz. A képet kinagyítva a képernyőn, megnézed, hogy melyik vonal lett a legélesebb. Ha nem a megjelölt, és nem is valamelyik közvetlen szomszédja, hanem egy közelebbi vagy távolabbi, akkor baj van, valószínűleg leejtették a csomagot és elállítódott az autófókuszod. :(
Na párat csináltam :
1) [link]
2) [link]
3) [link]
4) [link]
A harmadik nem makróval ment, rendesen kitámasztva ahogy a többi és máris elmosódott, pedig szerintem nem kéne! Nem első gépem, ezért csodálkozok ennyire :( Meg pl. a tesztképeken a portré nagyon szép éles, amit meg én csináltam nem, hiába nem mozog az alany és az én kezem sem remeg :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!