Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen hegesztőt vegyek?

Milyen hegesztőt vegyek?

Figyelt kérdés
Némi gyakorlatom van hegesztés terén, elég szépen tudok hegeszteni egy sima trafóval, És most ott tartok hogy szeretnék gépet vásárolni. Hegesztő trafóból a 130A-es hetrát néztem. De kaptam egy olyan tanácsot, hogy inkább vegyek egy invertereset. Mi a véleményetek milyet kellene vennem, leginkább szögvasak, zártszelvények hegesztésére kéne, és ház körüli munkák. Szerintetek melyik lenne a jobb, és milyen érvek vannak egyik vagy másik mellett. esetleg mondhatnátok mindegyikből konkrét típust, ami szerintetek jó. Olyan 60 ezer forintig gondolkodom.
2012. aug. 13. 18:20
 1/1 anonim válasza:

Heló! Én őszintén szólva nem igazán tudok hegeszteni, inkább az elméletét ismerem, magamnak készítettem már hegesztő trafót, bizonyos szinten tudom használni is.

Régebbi Hetrákat lehet kapni vaterán 20-30 ezer között. Elpusztíthatatlan gépek. Viszont qva nehezek....

Inverteres alapjában véve egy full elektronikus(félvezetős) eszköz, egy nagyáramú kapcsoló üzemű táp. (működési elve ugyanaz mint a számítógép tápoknak csak brutálisabb kivitelben) Annyival másabb, hogy itt egyenárammal dolgozol, nem váltóval. Tehát már használhatsz bázikus elektródát is. Hogy milyen vele az ívgyújtás/ívtartás nem tudom. De 1 biztos, ha elromlik nem egyszerű javítani. Viszont eléggé könnyű(3-4kg). A márkásabbak 200.000Ft tájt kezdődnek. Bár hobby célra lehet elég a 60.000Ft-os verzió is.

Remélem tudtam segíteni:)

2012. aug. 14. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!