Milyen hegesztőt vegyek?
Heló! Én őszintén szólva nem igazán tudok hegeszteni, inkább az elméletét ismerem, magamnak készítettem már hegesztő trafót, bizonyos szinten tudom használni is.
Régebbi Hetrákat lehet kapni vaterán 20-30 ezer között. Elpusztíthatatlan gépek. Viszont qva nehezek....
Inverteres alapjában véve egy full elektronikus(félvezetős) eszköz, egy nagyáramú kapcsoló üzemű táp. (működési elve ugyanaz mint a számítógép tápoknak csak brutálisabb kivitelben) Annyival másabb, hogy itt egyenárammal dolgozol, nem váltóval. Tehát már használhatsz bázikus elektródát is. Hogy milyen vele az ívgyújtás/ívtartás nem tudom. De 1 biztos, ha elromlik nem egyszerű javítani. Viszont eléggé könnyű(3-4kg). A márkásabbak 200.000Ft tájt kezdődnek. Bár hobby célra lehet elég a 60.000Ft-os verzió is.
Remélem tudtam segíteni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!