-12V GND és a +12V GND mi a különbség?
Figyelt kérdés
Egy táp egységben találtam ilyen kimenetet és nem értem a dolgot.
-12V
GND
+12V
GND
5V
GND
3,3V
2012. aug. 11. 14:03
1/8 anonim 

válasza:

A számértékkel és az előjellel értékekek a feszültséget jelölik a GND-hez képest, a GND-k elméletileg egyformák, de a nagy áramok miatt (és az induktivitás miatt) mégsem, ezért mindegyikhez "rendelnek", külön kivezetnek GND-t is.
Impulzus üzemről lévén szó, csak oszcilloszkóppal láthatók olykor a különbséget adó feszültség(különbség) tüskék.
2/8 anonim 

válasza:

Ha például egy 12 V-os akkumulátor sorba kötsz, pozitívot a negatívval, akkor lesz 24 V-od negatív és pozitív pólussal. Na mármost, ahol öszekötötted,képzeletben testre kötjük ez lesz a GND, ekkor a GND-hez nézve lesz egy - 12 V, és egy + 12 V. A GND a -12 V-hoz képes pozitív, a +12 V-hoz képest negatív. Így érted?
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,ezek szerint a -12V GND is úgyan úgy tudom használni mint a +12V GND-t?
2012. aug. 11. 17:17
4/8 anonim 

válasza:

Igen, de vedd figyelembe (PC táp), hogy a +12 terhelhető mondjuk 8A-el, a -12 meg 0,3A-el.
Nézd meg mi van ráírva!
5/8 anonim 

válasza:

Ahogy az előttem szóló is írta, minden kimeneti feszültséghez megvan adva a teljesítmény, azaz a terhelhetőség. Ezt mindenképpen vedd figyelembe.
6/8 A kérdező kommentje:
Ezt a cuccot a DVD lejátszóból operáltam ki.A dolog szépsége hogy minden külön panelon volt benne,így a táp rész is,amit beültettem a napkollektor vezérlő egységembe mint tápegységet csak a -12V GND el nem tudtam mit kezdeni,így marad az üresbe.
2012. aug. 12. 18:47
7/8 anonim 

válasza:

Hát az igaz, vagy ezt használod, vagy azt, de inkább azt válaszd emelyik több ampert tud leadni, ha rajta van, ha nincs kipróbálod. Ha a -12 V-ot használod, a GND a +12 V.
8/8 A kérdező kommentje:
Az Amperról nincs semmi adat rajta,de nem is lényeges mert kis fogyasztású elektronikát működtet csak-100-150mA
2012. aug. 14. 18:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!