Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha egy órának lejárt a garanci...

Ha egy órának lejárt a garanciája fél éve viszont vízálló és beázik attól még nem kéne igyen megjavítaniuk?

Figyelt kérdés
Kicsit felháborító hogy a másfél éves Timex expedition (t49706) órám ami 10atmoszféráig azaz 100m vízálló bepárásodik. Ha a gyártó garantálja a fenti állítást attól még nem kellene vállalni érte a felelősséget?

2012. aug. 7. 20:59
 1/5 anonim ***** válasza:

De.

Csak nem ingyen.

2012. aug. 7. 21:09
 2/5 A kérdező kommentje:

Ráadásul a világítását is elrontotta! Nagyon idegesítő. Olyan mintha egy gagyi órát vettem volna. Bár még a fogyasztóvédelemnek utána nézek! Mert hát csak garantálja a vízállóságot mindenhova fel van tüntetve. Ehhez képest beázik...

Ez nem éppen pozitív reklám az órának.

2012. aug. 7. 21:27
 3/5 anonim ***** válasza:

Garancia lejárta után már nem kell javítaniuk. Ha sokat vacakolsz vele max rámondják hogy nem megfelelően használtad és idő előtt tönkrement a tömítése. Vagy valami ilyesmit. Szóval lehet jobban jársz ha megcsináltatod és lenyeled a dolgot...

Ugye a vízállóságot friss óráknál tesztelik. Nem olyannál amit már x ideje használsz és kapja a pofonokat.

Én ezért hordok 4000ft-os órát mindig :)

Bár a szíjat kb 3 havonta cserélni kel rajta(ebből lehet következtetni az idénybevételre is) de az óra eléggé strapabíró. A mostani 3 éve van meg, gyári elemmel még, de kapott már pár féle hígítót, érte erős sugárzó hő. Meg természetesen sok-sok erős ütés és még több víz :)

Bár már 1-2 gombot nehezebb benyomni rajta mint újkorában, de elég jól bírja.

Az elődje(ugyaez a márka csak régebbi típus) az kb 5 évig bírta. Úgy hogy itthon cseréltem elemet, ami után ugyan vízálló maradt, de a bejutott pára dolgozott és 2 év alatt kivégezte :(

2012. aug. 7. 22:13
 4/5 anonim ***** válasza:

"ami 10atmoszféráig azaz 100m vízálló"

A felirat NEM ezt jelenti, olvasd:

[link]

Részvétem, de nem értelek. Ha a garancia lejárta után 1 évvel átmegy rajta egy T-34, akkor is ingyen javítsák? És honnan tudnák, hogy milyen igénybevételnek tetted ki? Vidd el szakemberhez. Vagy ha érzel hozzá érzéked, szedd ki a gombokat, tömítéseket, pucolgasd át őket és egy kis szilikonzsírral rakd össze, és vizesen soha nem nyomkodd.

Ha valódi vízállóságra vágysz, akkor búvárórát kell venned, azok bírják a nyomást is.

2012. aug. 7. 22:48
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Azért olyan nagy szám nekem ez az óra mert feleségemtől kaptam karácsonyra és ez az első komoly órám!

2012. aug. 8. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!