Ha egy órának lejárt a garanciája fél éve viszont vízálló és beázik attól még nem kéne igyen megjavítaniuk?
Ráadásul a világítását is elrontotta! Nagyon idegesítő. Olyan mintha egy gagyi órát vettem volna. Bár még a fogyasztóvédelemnek utána nézek! Mert hát csak garantálja a vízállóságot mindenhova fel van tüntetve. Ehhez képest beázik...
Ez nem éppen pozitív reklám az órának.
Garancia lejárta után már nem kell javítaniuk. Ha sokat vacakolsz vele max rámondják hogy nem megfelelően használtad és idő előtt tönkrement a tömítése. Vagy valami ilyesmit. Szóval lehet jobban jársz ha megcsináltatod és lenyeled a dolgot...
Ugye a vízállóságot friss óráknál tesztelik. Nem olyannál amit már x ideje használsz és kapja a pofonokat.
Én ezért hordok 4000ft-os órát mindig :)
Bár a szíjat kb 3 havonta cserélni kel rajta(ebből lehet következtetni az idénybevételre is) de az óra eléggé strapabíró. A mostani 3 éve van meg, gyári elemmel még, de kapott már pár féle hígítót, érte erős sugárzó hő. Meg természetesen sok-sok erős ütés és még több víz :)
Bár már 1-2 gombot nehezebb benyomni rajta mint újkorában, de elég jól bírja.
Az elődje(ugyaez a márka csak régebbi típus) az kb 5 évig bírta. Úgy hogy itthon cseréltem elemet, ami után ugyan vízálló maradt, de a bejutott pára dolgozott és 2 év alatt kivégezte :(
"ami 10atmoszféráig azaz 100m vízálló"
A felirat NEM ezt jelenti, olvasd:
Részvétem, de nem értelek. Ha a garancia lejárta után 1 évvel átmegy rajta egy T-34, akkor is ingyen javítsák? És honnan tudnák, hogy milyen igénybevételnek tetted ki? Vidd el szakemberhez. Vagy ha érzel hozzá érzéked, szedd ki a gombokat, tömítéseket, pucolgasd át őket és egy kis szilikonzsírral rakd össze, és vizesen soha nem nyomkodd.
Ha valódi vízállóságra vágysz, akkor búvárórát kell venned, azok bírják a nyomást is.
Köszönöm a válaszokat!
Azért olyan nagy szám nekem ez az óra mert feleségemtől kaptam karácsonyra és ez az első komoly órám!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!