Most vett egyik ismerősöm egy Laptopot és Freedos van rajta de mi rá szeretnénk rakni a windows xp-t csak nem engedi elkezdi bootolni és utána pedig hibát írt ki pedig már a Biosban is átállítottam. Mi tévő legyek?
Azért mielőtt XP-t telepítesz rá nézd, meg a gyártó honlapján, hogy támogatja e a laptopod az XP-t. Előfordulhat, hogy csak Win7 et támogat, ahoz lesznek driverek..
Egy pontos típus sokat segítene.
A rendszer problémát talált, és a windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt.
Ha először látja ezt a hiba képernyőt, akkor indítsa újra a számítógépet. Ha ismét megjelenik, kövesse az alábbi lépéseket:
Végezzen víruserenőrzést. Távolítsa el az esetleges újonnan telepített merevlemezeket és merevlemez-vezérlőket. Elenőríze, hogy a merevlemez megfelelően van-e konfigurálva és lezárva. Futasa a CHKDSK /F programot a lemezhibák megkeresésére, majd indítsa újra a számítógépet.
Leformáztátok a HDD-t?
Fel van teljesen particionálva?
Lehet a freedosnak van hagyva egy 100 megás partició, közbe meg van egy 200 gb os tároló a gépben.
A fáljrendszer se mindegy, nem tudom a freedos mit használ, de az xp leginkább az ntfs-t szereti.
formázáskor "rendszerlemezre" formázzatok, azt hiszem ezt vmi "S" karakter hozzááírásával lehet, de legjobb lenne szerezni egy norton comandert vagy kiszedni a vinyóta gépből, és egy külső perifériaházon keresztül EASEUS partition masterrel rendesen előkészíteni az xpnek.
Hogy kell leformázni a HDD-t?
Azt, hogy érted, hogy fel van teljesen particionálva?
Állítólag rá lehet rakni könnyen csak nekem nem sikerül.
Ez most komoly? Nincsen Win7-es telepítőm :(
Honnan szedjem le?
Amit írtál az a "kék halál".
A HDD partícionálását pedig az XP telepítő felajánlja az elején!
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!