Egy telefon lassan felveszi egy kompakt kis géppel a versenyt?
Figyelt kérdés
Szerintem már csak az optikai zoom a telefonokban lévő kamerák hátránya mert már ők is 8,12 Mp-es gyönyörű fotokat tudnak,hatalmas záridővel és persze HD, full HD videóval megspékelve! Egyszer eljön gondolom az optikai zoom ideje is és akkor talán inkább már telefont vesznek nem kompakt kis gépet a 40-50 ezres kategóriában is! (: vélemények?2012. júl. 10. 19:20
1/9 anonim válasza:
Közel sem. Egy átlagos telefon még mindig rosszabb képet csinál, mint egy 10 éves 2 mpixeles kompakt, olyan kicsi optikával nem lehet igazán jó képet csinálni. A mai kompaktokkal pedig főleg nem tudják felvenni a versenyt (amik a csúcstelefonok árának tizedébe kerülnek).
2/9 anonim válasza:
Nokia 808 Pureview.Jobb a kompakt gépeknél...és az árcédulán is jóval vastagabban fogott a toll.
3/9 A kérdező kommentje:
igen az 41MP-s nokia :D
2012. júl. 10. 21:03
4/9 anonim válasza:
A "megapixel"-nek semmi köze a minőséghez, az csak a kép méretét jelenti, ez csak egy parasztvakítás, amivel el lehet adni az új telefonokat, 5 megapixel is már bőven sok.
Ellenben a pár milis kamera nem igazán alkalmas szép képek készítésére, ha kicsit gyengébbek a fényviszonyok, akkor még a legdrágább telefonok is siralmas képet csinálnak.
5/9 A kérdező kommentje:
Tudom hogy nem a megapixel számít... ;)
2012. júl. 11. 06:48
6/9 anonim válasza:
a 808 PV sem csinál 41 MP-s képet. 4:3 aránynál talán 34, 16:9-nél meg azt hiszem 38 MP a max felbontás.Bár ebben annyira nem vagyok biztos, a lényeg az, hogy a mobilarénás szakik is úgy sírnak róla, hogy jobb, mint egy kompakt gép.
7/9 anonim válasza:
Azért az ő "szakértelmükkel" érdemes szkeptikusnak lenni. :) Vagy lefizetik őket, vagy maguktól írnak hülyeségeket, de gyakran előfordul.
8/9 anonim válasza:
A csúcskategóriás mobilok felveszik a versenyt a belépő kompaktokkal. Ennyi, és ennél több nem is lesz soha. mivel - ahogyan már előttem is írták - kicsi szenzorral és kis optikával nem lehet csodát tenni.
Persze a technika fejlődik, és így már oda értünk, hogy egy alma telefon abszolút értékben nagyon jó képeket tud készíteni, de az összehasonlító tesztekben egy 30 ezres gép kivérezteti.
9/9 anonim válasza:
Esélyük sincs! Azzal a pontnyi optikával csak "maszatolni" lehet. Természetesen sok helyre bőven elég az a képminőség, de ez nem jelenti azt, hogy attól az összehasonlítható egy normális géppel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!