Ha rozsdás lett vmi az elemtől, lehet vele valamit kezdeni? Ez miatt nem is működik és elég drága készülék.. Hogy lehet kizárni, hogy ne vegyünk régi elemet? Mert ugye ki tudja mióta áll az üzletben.
Az érintkező lett rozsdás? Meg kell csiszolni!
Azt, hogy ne vegyél üzletben régi elemet, nem lehet kizárni. Ha egy készüléket nem mindennap használsz, vedd ki belőle mindig az elemet!
A csiszolás nem túl jó ötlet, mert utána örökös probléma lesz az érintkezéssel, és a lecsiszolt fémpor zárlatot okozhat a készülékben.
Én ecetbe vagy citromlébe mártott fültisztítóval szoktam átdörzsölni többször a felületet, mert az elemből kifolyt a lúgos elektrolitot ez közömbösíti, és utána le szoktam kaparászni, utána tiszta vizes fültisztítóval átdörzsölöm, hogy a savas anyag is lejöjjön.
Érdemes tartós elemet használni, mert azoknak a szavatossága 5-10 év, vagyis addig biztosan nem folyik ki belőle az elektrolit. Vagy tölthető NiMh vagy Lion aksit ha képes arról is működni a készülék. 4-5 tartós elemcsere után megtérül az aksi ára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!