Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A ceruza akkut meddig kell...

A ceruza akkut meddig kell tölteni?

Figyelt kérdés

van 4db ujj VARTA 2100 mAh-s akkum . Első töltésnél mennyi idelyig kell tölteni a következő töltővel : SONY BCG-34HC

OUTPUT:1.4v 1050mA(AA)x2 525mA(AA)x4 ? Az a módszer működik vagy igaz hogy úgy kell kiszámítani a töltésidőt hogy a kapacítást megszorzom 1.3-al majd osztom az aksitöltő áramával ( 4 akku esetében *525) ?

2012. jún. 20. 21:23
 1/2 Elektromann válasza:
Én egy napig szoktam fennhagyni, de a hivatalos időt nem tudom. Ha az elem a megfelelő áramot, és feszültséget kapja, nem tudod túltölteni.
2012. jún. 24. 11:28
 2/2 anonim válasza:

Annyi hogy a töltő egy akkunak ha 4 van benne akkor 525 mA (ez azt jelenti hogy óránként 525 A tölt az akkukba) ad ha 2 akkor 1050mA tehát ha van 4 akkud és azt egyszerre beleteszed akkor annyi hogy 2100/525 és kijön mennyi idő alatt tölti fel kisütött állapottól (olyan 0.8 és 1 V körül van) tehát olyan 4-5 óra a töltési idő ha a töltőbe van lekapcsolás illetve csepptöltés akkor akármennyi ideig fenn hagyhatod illetve ha a töltő csak 0.1 C val az az az akku kapacitásának tizedével tölt jelen esetben 210mA akkor akármennyi ideig rajta hagyhatod tuti nem robban fel illetve nem károsodik az akku mert hő formájában eltávozik a felesleges töltés tehát ha melegedni kezd akkor leveheted de egyébként ilyan töltési kapacitásnál 12-14 óra a töltési idő!

De a Varta akkuk elég jók ezért jól bírják!

Remélem segítettem :D

2012. aug. 17. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!