Lehet így spórolni az áramon? (Részletek lent)
Van egy készülék, ami elméletileg csökkenti a fogyasztást. Csak be kell dugni a konnektorba és akár 25%-ot is megspórol.
Angol leírás: [link]
Van valakinek ilyen, vagy találkozott már vele?
Ha teszek mind a három fázisra egyet akkor tudok spórolni?
Mit csinál valójában?
Szerintem csak csökkenti az induktív fogyasztók (hagyományos fénycsövek, villanymotorok) induktív meddő áramát amit a fogyasztásmérő tud mérni.
Szerintem igazából energiát nem tudsz vele megtakarítani.
A készenléti üzemmód megszüntetése a nem használt elektronikus eszközök esetében jóval hatékonyabb megoldás.
A helyi hálózat okozta veszteség elenyésző, a 25 %-a még inkább. Irracionálisan, nagyobb keresztmetszetű vezetővel csökkenthető, de ennek inkább matematikai, mintsem anyagi jelentősége van.
Szerintem ez csak egy átverés.
Spórolni úgy lehet az áramon, ha nem használod feleslegesen. (pl. készenlét helyett kikapcsolod a tévét, hifit meg minden ehhez hasonló lomot) Nekem sikerült így spórolnom, mert az áremelkedés ellenére, az éves leolvasás után a szolgáltató kevesebb átalány szabott ki mint előző évben. Pedig csak időkapcsolót vettem, és abba dugtam be az elosztót amiről a tv, hifi, dvd lejátszó működik. Este 11-kor kikapcsol és csak másnap 17-kor kapcsol be. (bekerülési költség egyezer forint az OBI-ban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!