A Háztól 30 méterre kivezettem áramot egy faházba, ahol rádiót hallgattam és világítottam. Most egy kb. 800 Wattal működő szoláriumot használtam, és azt hiszem elégett a vezeték. Hogyan tudnám megoldani, hogy elbírja nekem a szolit?
Milyen vezetéket vegyek hozzá?
Pontos választ kérnék szépen,mert én nő vagyok,nem értek az ilyen dolgokhoz,csak össze tudom kötni a vezetéket.
Az azért "nem semmi", ha egy 800 W-os terheléstől elégett a vezetéked. Ott valami más gond van. A 800 W-os terhelés kb. 4-5 A-es áramerősséget feltételez, ehhez pedig igen rosszul szerelt elektoromos hálózat szükséges, hogy "leégést eredményezzen."
A villanyszerelés nem abból áll, hogy egy sorkapocsba bele tudsz kötni egy újabb vezetéket. Bármennyire hiszed, hogy "tök egyszerű", nem az. Igen gondos előkészítést kíván az üzemszerű és biztonságos működés.
Azonban, ha mégis úgy érzed, hogy a vezeték leégése még nem volt kellő bizonyíték arra, hogy inkább fizess a biztonságodért párezer forintot egy szakembernek, akkor:
Használj tömör rész, MCU vezetéket, legalább 1,5-est.
Ahol én szoktam vásárolni: [link]
Amennyiben komolyabb teljesítményben szeretnél üzemeltetni, akkor inkább a 2,5-es kábelt javaslom.
Értelemszerűen a megfelelő védőföldelés kiépítése (illetve a helyszínre juttatása) is szükségszerű, nem elegendő az, hogy csak a fázist és a nullát viszed el.
Továbbá ha tényleg nagy teljesítményfelvételű eszközt akarsz üzemeltetni, akkor célszerű a biztosítószekrénytől kötni, nem pedig a ház egy "távoli pontjából", így nem fut végig a házon, valamint külön biztosítópanelja is van.
Hozzáteszem: az áram nem játék, igen komoly következményei is lehetnek, így tényleg csak akkor szerelj ilyet, ha bízol magadban annyira, hogy meg tudod valósítani szakszerűen!
Tudni kellene, hogy honnan és mit, milyen vezetékkel vezettél ki.
Amúgy a szoláriumot amúgy sem érdemes egy szimpla "elosztóba" beledugni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!