Canon EOS 300D használata?
Nem feltétlen lesz világos a kép. Persze extrém nagy záridőkkel ( pl n x 10 másodperc nem nagyon fotóznak nappal ). Egy szökőkutat, vagy vízesést simán lehet hosszabb záridővel is fotózni.
Mit értel hosszú záridő alatt?
Ez elég alap dolog, kezdetnek olvass kicsit utána a fényképezés alapjainak.
Röviden, egyszerűen a teljesség igénye nélkül:
Záridő:
Az az idő amíg a gép a képet készíti. DSRL-ek esetén 30 másodperc és 1/8000 mp között szokott lenni. Értelemszerűen minél hosszabb ideig készíti a gép a képet, annál több fényt enged be, így a kép annál világosabb lesz. 30 mp-t érdemes éjszaka használni, mert akkor sok fény kell, hogy a kép ne legyen teljesen fekete, az 1/8000-et pedig nagyon erős fényben kell használni, hogy csak kevés fényt engedjen be a gép, hogy a kép ne égjen ki.
Rekesz:
Az objektívre jellemző érték. Szintén a beengedhető fény mennyiségét határozza meg. Minél kisebb a szám annál több fényt enged be. DSRL obik esetében jellemzően 1,4-22 közötti értékről beszélünk. 1,4-et érdemes sötétben használni míg a nagyobb számokat (pl. 8-10, ami kisebb rekeszértéknek fel meg) érdemesebb erős fényben használni.
Ennek a két értéknek az együttes állításával tudsz manuális módban jó képet (ami nem is bukik be és nem is ég ki) készíteni. Próbálkozz és olvass utána a szakirodalomban. Rengeteg könyv van erről és a net is tele van vele.
Húú most így nem tudom pontosan az értéket de elég alacsonyra vettem és olyan világos lett nem látszott semmi.
De elmondom mi lett volna a valódi terv:) Olvastam egy fotós könyvben h lehet olyan h úgy fényképezel virágot h hosszú záridőt állítasz és ahogy fújja a szél a virágot csíkot húz maga után a képen.Ezt szerettem volna kivitelezni
Ezekre konkrét értékeket nem lehet mondani, mert mindig a környezet és a fényviszonyok határozzák meg.
Tedd állványra a gépet és próbálkozz.
Ezt azért megfogadhatnád:
"Próbálkozz és olvass utána a szakirodalomban. Rengeteg könyv van erről és a net is tele van vele"
A virágodhoz meg a kulcsszó: nd filter avagy szürkeszűrő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!