Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mit mér az új multiméterem,...

Mit mér az új multiméterem, ha nincs is rácsatlakoztatva semmire?

Figyelt kérdés
Csak úgy magától kiírja, hogy pl. 20 mV, és ingadozik, még akkor is, ha a kezemben tartom a mérővezetéket.

2012. máj. 9. 21:09
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha a mérőhegy a kezedhez ér normális, a testednek is van feszültsége, próbáld ki, ha rászorítasz több, ha csak simán tartod kevesebb.

Ha nem ez a helyzet akkor simán valami made in dzsunka hulladék.

2012. máj. 9. 21:17
 2/7 anonim ***** válasza:

Ez normális.

Ha összeérinted akkor nulla lesz.

2012. máj. 9. 22:56
 3/7 anonim válasza:
szerintem az ún. szórt kapacitásokban valamilyen okból felhalmozódó töltésből eredő feszültséget mutatja ugyanis a két vezeték nem más mint két szigetelővel elválasztott vezető tehát kondenzátorként viselkedik lehet hogy ez elég gyenge magyarázat a jelenségre de én legalábbis erre gondolok
2012. máj. 9. 23:36
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Ha a kezemhez nyomom, többet mér, erre már rájöttem.

2012. máj. 10. 13:28
 5/7 anonim ***** válasza:

Faraday kalitkában is nullát mutat.

De áruld el miért zavar?

2012. máj. 11. 07:20
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem zavar, csak érdekes, mert az előző nem csinálta ezt, igaz, már vagy 15 éve megvan, még az apámé volt. Az új pedig sokkal érzékenyebb is.
2012. máj. 13. 15:16
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha raksz bele egy 50k-s söntöt akkor nem csinálja.
2012. máj. 13. 20:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!