Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen fényképezőgépetet...

Milyen fényképezőgépetet vegyek tárgyfotózáshoz?

Figyelt kérdés
Max. 60-65.000Ft-ért tudnék venni. Használtat nem merek venni, úgyhogy új kellene. Leginkább tárgyfotózáshoz használnám. Fontos, hogy a kijelzője ne legyen kicsi. A mostaninak 1 1/2"-os. Nagyon nem érték hozzá, hogy milyen adatokat kell nézni. Már próbáltam utána olvasni, de így se tudom eldönteni, hogy melyiket vegyem. Most egy Minolta DiMage Z1-et használok, de nagyon sokat küzdök vele. Sokszor teljesen homályosak a képek, rosszak a színek, kicsi a kijelző. Örülnék, ha adnátok pár tippet, hogy mi lenne jó nekem.[/quote]
2012. máj. 6. 17:11
 1/5 anonim ***** válasza:
Ilyen alacsony árkategóriában évek óta a Fuji a király, nézegesd meg őket.
2012. máj. 6. 17:27
 2/5 anonim ***** válasza:
+1 a Fujinak, jó kis gépek!
2012. máj. 7. 00:01
 3/5 A kérdező kommentje:
Oké, köszi! Majd akkor nézegetem őket. Nincs olyan fajtája, ami inkább tárgyfotózáshoz, makróhoz való? Vagy mindegyik kb. ugyanannyira tudja, ami egy árkategóriába van?
2012. máj. 7. 21:43
 4/5 anonim ***** válasza:

hm... a tárgyfotózás, főleg, ha minőségben, munka gyanánt akarod úzni, akkor csak a tükörreflexes gépek jöhetnek szóba. Tárgyfotózásnál fontos a kis mélységélesség, hogy a tárgy háttere a lehető legjobban elmosódjon. Ez esetben a kompakt, bridge gépek nem lesznek jó partnerek, mert a kis szenzorral nem lehet nagy mélységélességet elérni.

A másik, ami a tárgyfotónál nagyon fontos, a világítás. Ez oldható meg egyébként a legkönnyebben.

A harmadik, ami sokat dob, a tárgysátor. Ezt jó pénzért lehet venni, de házilag is csinálhatsz.

2012. máj. 8. 14:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Mit vettél végül? Én most kezdem a tárgyfotózást...
2012. okt. 11. 20:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!