Milyen fényképezőgépben érdemes gondolkodni, ha hosszabb távra tervez az ember? Canon, Nikon vagy Pentax?
Teljesen kezdő vagyok, most készülök megvenni az első gépem. Jelenleg három gép között vacilálok:
-Canon 1100D (esetleg 550, de az már drága)
-Nikon D3100
-Pentax k-r
Jelenleg most azon vacilálok, hogy melyik márkát válasszam. Sokan javasolják a pentaxot, mert a vázba eleve be van építve a képstabilizátor és az autófokusz, így olcsóbbak lehetnek az objektívek a későbbiekben. A problémám az, hogy a kit obija szerintem pocsék a másik két kitobihoz képest.
A másik kettőnél igazából egyenrangúnak érzem a márkákat, talán a canonnál könnyebb használt, jó obihoz jutni.
Szóval.. ti mit gondoltok?
Nikon, de kerülni kell a fókuszmotor nélküli vázakat.
Nagyon sok szép rajzú, régi, olcsó filmes obi van...
Ebben az árfekvésben szerintem a Pentax a nyerő. Nekem egy K200D van, és anno is a kategóriáján belül a legtöbb szolgáltatást nyújtotta. A Pentax-nak kb. 2 gépe van a piacon (K-r ~150.000ért, K-5 ~300.000ért), azok viszont ár/érték arányban verik a többit.
Ha a Canon 550D is szóba jöhet, akkor persze az a tuti!
Nekem a Nikon nem tetszik, főleg a videó része. A leggyengébbek ezen a téren, tesztvideók alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!