Hogy fordulhat elő, hogy a csak itthon használt magyar bankkártyámról valaki készpénzt vesz fel Chicagoban?
Az Erste és a Citibank ügyfeleivel ez történt. A bankok nem adtak semmilyen magyarázatot.
Nem feltétlenül a konkrét eset megoldása érdekel, hanem az a mechanizmus, hogy az ilyesmit hogy csinálják. És ez olyan szempontból érdekel, hogy én mint a kártyatulajdon tehetek-e valamit, hogy velem ne forduljon elő. Vagy a gondosságom ellenére is előfordulhat?
Lehet, hogy nem jó helyre tettem a kérdést, nem tudom, hogy a bankkártya elektronikus eszköz-e.
"A kérdező kommentje:
Ki és mikor klónozza? Vásárlásnál vagy (csak) készpénzfelvételnél?"
Nem a te kártyád másolják le, ne értsd félre.
Aki ilyet csinál az a megszerzett kártya adatokat felírja egy másik kártyára és azt használja úgy hogy a tiéd otthon van a fiókban.
Ilyenkor ha tudomást szerzel a kártyás visszaélésről, az és nem a bank mellet laksz és pl pot éjjel egy óra van, a bank értesítése nem életszerű.
Amit tehetsz az annyi, hogy amint lehet, a saját kártyád használd egy bankautomatában, akár egyenleg lekérdezésre.
Tedd el a bizonylatot.
Ez lesz a te bizonyítékod arra, hogy a kérdéses időpontban a te kártyád nálad volt. Esetleg fogsz egy rendőrt a közelben akinek elmondod a sztorid, és tanúként megkéred hogy írja alá a papírod.
A PIN csere pedig azért ajánlott, mert az növeli az esélyét annak hogy nem tud hozzáférni a pénzedhez kód nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!